Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja pedofila u školi

U medijima je objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina
16. svibnja 2018. u 15:31 12 komentara 1099 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je danas da je njezino ministarstvo promptno zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece.

Šibenik Roditelji prijavili Uhićen voditelj zbora (25)! Seksualno zlostavljao dječake u Šibeniku?

"Čim sam zaprimila tu prijavu prije nekoliko dana, prijava je upućena inspekciji i zatražila sam da se provede inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile te činjenice, a naravno škola jednako tako može postupiti  suspenzijom ako je podignuta kaznena prijava", rekla je Divjak novinarima u Hrvatskom saboru.

Na upit kako je moguće da takva osoba uopće radi u školi, ministrica je ustvrdila kako se "očito dogodila situacija gdje se u nekom intervalu, s obzirom na dokumentaciju koja je trebala biti predana na sam natječajni postupak, dogodilo podizanje optužnice, ako je".

"Zbog tog pravnog vakuuma dokumenti koji su bili predani u školu očito su bili takvi da tu nije bilo problema, a sada ćemo reagirati promptno, Ministarstvo je, čim je zaprimilo tu prijavu zatražilo inspekcijski nadzor i odmah se krenulo", istaknula je.

Dodala je kako je inspekcija izašla na teren i čim dobiju nalaze i argumente to će javno obznaniti.

U medijima je objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a prema izvorima iz  jedne srednje škole u Bjelovaru u trenutku zaposlenja imao je potvrdu o nekažnjavanju.

Boris Jokić Izmjena Zakona Jokić: Propala je reforma obrazovanja. Ministarstvo: Nije! Policija/Ilustracija Optužnica Poznati splitski trener optužen za pedofiliju: Dječaka ljubio u usta i dirao po anusu Fratar pedofil Pedofilska afera Osumnjičeni fratar iz Splita mogao bi se izvući zbog zastare
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

 • cvikcange:

  Kad sam ja bio srednjoškolac (80tih) samo iz mog razreda je isti profa napumpao dvije. A već je ranije odležao za silovanje. Nije bilo vjeronauka u školama, ali je ONOiDSZa

 • Stormbringer:

  U bivšoj državi koju veličaju beogradski sateliti bilo je u školama i pedofilije i nasilja nad djecom, ali se sve zataškavalo.Sada postoji internet.

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Hoce li ga sad poslati u drugu skolu, kso biskupi svoje pedofile u drugu zupu?