Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profesor ima optužnicu

Ministarstvo zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja pedofila u školi

Blaženka Divjak
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
16.05.2018.
u 15:31

U medijima je objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je danas da je njezino ministarstvo promptno zatražilo inspekcijski nadzor zbog slučaja srednjoškolskog profesora s područja Daruvara i Bjelovara koji ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje djece.

"Čim sam zaprimila tu prijavu prije nekoliko dana, prijava je upućena inspekciji i zatražila sam da se provede inspekcijski nadzor kako bi se utvrdile te činjenice, a naravno škola jednako tako može postupiti  suspenzijom ako je podignuta kaznena prijava", rekla je Divjak novinarima u Hrvatskom saboru.

Na upit kako je moguće da takva osoba uopće radi u školi, ministrica je ustvrdila kako se "očito dogodila situacija gdje se u nekom intervalu, s obzirom na dokumentaciju koja je trebala biti predana na sam natječajni postupak, dogodilo podizanje optužnice, ako je".

"Zbog tog pravnog vakuuma dokumenti koji su bili predani u školu očito su bili takvi da tu nije bilo problema, a sada ćemo reagirati promptno, Ministarstvo je, čim je zaprimilo tu prijavu zatražilo inspekcijski nadzor i odmah se krenulo", istaknula je.

Dodala je kako je inspekcija izašla na teren i čim dobiju nalaze i argumente to će javno obznaniti.

U medijima je objavljeno kako sporni profesor, koji navodno radi u nekoliko škola na tom području, ima pravomoćnu optužnicu za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina, a prema izvorima iz  jedne srednje škole u Bjelovaru u trenutku zaposlenja imao je potvrdu o nekažnjavanju.

Ključne riječi

Komentara 12

CV
cvikcange
16:44 16.05.2018.

Kad sam ja bio srednjoškolac (80tih) samo iz mog razreda je isti profa napumpao dvije. A već je ranije odležao za silovanje. Nije bilo vjeronauka u školama, ali je ONOiDSZa

ST
Stormbringer
16:51 16.05.2018.

U bivšoj državi koju veličaju beogradski sateliti bilo je u školama i pedofilije i nasilja nad djecom, ali se sve zataškavalo.Sada postoji internet.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:09 16.05.2018.

Hoce li ga sad poslati u drugu skolu, kso biskupi svoje pedofile u drugu zupu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije