Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon apela u petak

Petek: Ministar Božinović mi je odgovorio da će Markov trg ostati ograđen

Davorin Visnjic/PIXSELL
10.08.2021.
u 13:24

– U cilju održavanja potrebne razine sigurnosti svih osoba koje dolaze na prostor Trga sv. Marka, pojačane mjere osiguranja i zaštite na dijelu prostora Trga sv. Marka provoditi će se dok za to postoje sigurnosni razlozi – citirao je odgovor iz resornog ministarstva Petek

Nakon što je u petak objavio javni apel gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću te premijeru Andreju Plenkoviću, gradski zastupnik Renato Petek na svom Facebooku javio je da je dobio odgovor jednog od njih. 

– Na moj apel od petka da se ukloni ograda na Markovu trgu ako više ne postoji sigurnosna ugroza, dobio sam odgovor iz kabineta ministra MUP-a Božinovića u kojem se napominje da je dio prostora Trga sv. Marka proglašen štićenim prostorom 1. kategorije odlukom Ustavnog suda – pojašnjava Petek. 

 


"U cilju održavanja potrebne razine sigurnosti svih osoba koje dolaze na prostor Trga sv. Marka, pojačane mjere osiguranja i zaštite na dijelu prostora Trga sv. Marka provodit će se dok za to postoje sigurnosni razlozi", citirao je dio odgovora iz resornog ministarstva Petek naglasivši da odgovor premijera Plenkovića i gradonačelnika Tomaševića  još nije dobio.

A o Markovu trgu danas se, podsjetimo, oglasio i sam gradonačelnik. 

– Načelno podržavam da se Markov trg otvori građanima, ali o tome odlučuje Ministarstvo. Mi nemamo ingerenciju – rekao je  na današnjoj konferenciji za medije. 

Ključne riječi

Komentara 3

IL
ilustrator
14:15 10.08.2021.

performer se više ne sprda na račun gradske vlasti? lažnjak.

Avatar prahrvat
prahrvat
13:41 10.08.2021.

Šteta, a mogao je Sinčić dovesti lubenice ili Škoro vino.

GE
generacija57
14:23 10.08.2021.

To ti je vlada koja se boji svoga naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije