Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heroj dana

Ovo je vatrogasac koji je snimio dramatičnu eksploziju, a spasio je i psa iz goruće zgrade na Trnskom

JVP Zagreb
06.07.2021.
u 18:45

Marko Radošević danas je gasio požar u Šestinama kada je preko njega proletjela vatrena kugla nakon eksplozije boce s acetilenom

Samo sam radio svoj posao, skromno će današnji heroj Šestina, vatrogasac Marko Radošević. Jutro njegovog današnjeg radnog dana bilo je sve samo ne dosadno. Oko 10 njegova ekipa iz postaje Centar JVP-a Zagreb dobila je dojavu o požaru u garaži u ulici Kelkovići te su se s četiri vozila uputili prema lokaciji.

Ispod vizira, Radošević je snimao intervenciju, no nije ni slutio da će vrlo brzo snimiti eksploziju boce acetilena čija će vatrena kugla nezaustavljivo jurnuti prema njegovom licu. 

-Plamen je prešao preko mene, ali ništa mi nije bilo. Zaštitila me kaciga, odijelo i maska. Boca je poletjela 50 metara i zaustavila se u susjednom dvorištu. Nisam to baš očekivao, no sve je trajalo dvije sekunde. Pogledao sam se da vidim gorim li i kada sam ustanovio da je sve u redu, nastavio sam s gašenjem plamena - ispričao nam je ukratko današnja zbivanja 33- godišnjak. 

Foto: JVP Zagreb

Srećom, u današnjem požaru nitko nije stradao. Uništen je jedino inventar garaže koja je služila za popravak kosilica, motocikala i električnih romobila. Oštećena je i njegova kaciga te odijelo koje su zamijenili novim pa će Radošević već sutra u nove radne pobjede

Svoj posao obožava. On mu je i u krvi. U zagrebačkoj vatrogasnoj postaji 30 je godina radio njegov otac Ivan kao i stric, a Markov njegov mlađi brat trenutno je na školovanju pa će se i on uskoro uključiti u 'obiteljski posao'. 

Marko Radošević pripadnik je JVP-a Zagreb od 2017. prošlu je godinu, kaže nam ponosno, promaknut je u čin mlađeg vođe grupe. Ovo mu, dakako, nije prva intervencija na kojoj se istaknuo. Prije mjesec dana upravo je Marko bio vatrogasac koji je iz goruće zgrade u Trnskom iznio onemoćalog buldoga Frenkija i tako mu spasio život. 

Iza njega je puno i onih intervencija koje novine ne zabilježe, veli nam ovaj samozatajan mladić iz Dubrave koji odnedavno živi na Mlinovima. Intervencija je dobro završila što mu je najvažnije pa se sada raduje druženju s kolegama nakon smjene.

Od Markovih starijih kolega doznajemo za jednu drevnu, vatrogasnu tradiciju. Naime, kada se mladi vatrogasac u svom poslu po prvi put susretne s nekom novom situacijom, običaj je da kolegama plati rudnu nakon posla. 

-Danas mu je bila prva eksplozija, prvo uništeno odijelo i prvi intervju pa će se naplaćati tih rundi - kroz šalu nam je rekao jedan Markov stariji kolega. 

Foto: JVP Zagreb

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije