Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gorući neboder

Priča o buldogu iz Trnskog: 'Frenkie je jedva preživio požar, ali sad bi već rado ganjao loptu'

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/6
19.06.2021.
u 08:00

Svi su pratili kako su onesviještenog psa vatrogasci iznosili iz zgrade. Bio je na operaciji pa se još ne smije igrati kako mu ne bi popucali šavovi

Bili smo na poslu kad smo čuli da je izbio požar u našoj zgradi u Trnskom. Brzo smo odjurili onamo i vatrogascima dali ključ stana budući da nisu mogli razvaliti vrata jer su protuprovalna. Frenkie je već ležao iznemogao, onesviješten na podu. Da su došli koju minutu kasnije, ne bi se izvukao. Bilo je previše dima – prisjeća se Tina Andrašek iz nebodera u novozagrebačkome naselju koji je prije desetak dana zahvatila vatra. Stanari su, srećom, svi spašeni, kako ljudi tako i životinje. A među njima je bio i sedmogodišnji belgijski buldog Frenkie, miljenik obitelji Andrašek, koji je nakon toga postao poznat i na društvenim mrežama, posebice zbog fotografije na kojoj ga vatrogasac iznosi iz goruće zgrade.

Stigao do posljednje injekcije

Jedva je izvukao živu glavu, a kada su ga spasili iz požara, kaže Tina, cijela je obitelj plakala od sreće. Kako ima 35 kilograma, tri su se vatrogasca izmjenjivala dok su ga nosila po stubama u neboderu.

– Kad smo ga nakon požara vozili veterinaru, jako je cvilio. Taj smo dan triput išli veterinaru na preglede i injekcije. Slikali su mu pluća i na snimkama vidjeli da mu je nešto zapelo u želucu. Doktori su kazali da je u panici najvjerojatnije nešto počeo gristi, a kako je ostao bez svijesti, zapelo mu je u trbuhu. Bio je na operaciji koja je prošla dobro te su mu izvadili taj komad plastike, a trenutačno je na antibioticima i trebat će mu otprilike dva mjeseca mirovanja da se oporavi od svega. Sad je posebno mažen i pažen – govori Tina Andrašek.

08.06.2021., Zagreb - Vatrogasci gase požar koji je zahvatio nekoliko stanova u neboderu u Trnskom. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Frenkie je, dodaje, nakon tragičnoga događaja danima bio u šoku i nije htio ni hodati po asfaltu koji ga je vjerojatno podsjećao na vrući pod jer je stan ispod njih gorio. A nije htio biti ni blizu vode jer je doživio traumu kad su vatrogasci polijevali šmrkom i gasili požar. Problem su mu bile i oči koje nekoliko dana nije mogao otvoriti, no sada je već puno bolje i vraća se na staro. Zadnju injekciju prima danas, a bit će potrebno, kako su im objasnili veterinari, nekoliko mjeseci da mu se pluća sasvim očiste od dima.

– Laje na loptu i želi se igrati, ali još ne smije da popucaju šavovi. Svi susjedi su nam se javili i pitali kako je – kaže Tina Andrašek.

16.06.2021., Zagreb - Pas koji je umalo nastradao u pozaru u zgradi u Trnskom. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Stan im je uništen

Frenkie je, ističe, pravi miljenik obitelji, a prije sedam godina ga je njezin suprug Saša doveo iz Velike Gorice. Poseban je po tome što je bijele boje jer su takvi belgijski buldozi rijetki. Doduše, kad su ga izvlačili iz požara, bio je siv. Ime je pak dobio po reperu kojeg je Saša tada slušao, a psa toliko vole da su i svoj kafić u Voltinu nasilju nazvali po njemu, Frenkie’s bar.

– Većinom je kod suprugovih roditelja Jasne i Damira. Oni s njim šeću, maze ga i paze kao da je malo dijete. Bili bi shrvani da mu se nešto dogodilo. Ljeti pak zna biti kod nas u stanu. Veoma je društven, obožava našu djecu, a i oni njega. Svi su nam rekli da su buldozi te vrste jako mirni i lijeni psi, da će spavati po cijele dane. No naš je čista suprotnost. Iako je sad već “starac”, i danas je energičan i pun života. Obožava se igrati i trčati, voli se nositi i kupati… Jako je razmažen – kroz smijeh govori Tina Andrašek.

Što se tiče posljedica požara, stan obitelji Andrašek u potpunosti je izgorio, gotovo ništa se nije dalo spasiti, no ističu kako je to sve materijalno te kako je najvažnije da su svi živi i zdravi.

– Dobit ćemo, kako su nam obećali, privremeni stan od Grada ili će nam pomoći plaćati režije u nekom od privatnih stanova. Izgorjele su nam uspomene, ali najvažnije je da nitko nije stradao – zaključuje Tina Andrašek.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar zlatko.djalog
zlatko.djalog
08:18 19.06.2021.

Stvarno ljepa vjest u ova ružna vremena!

MA
marta22
22:15 19.06.2021.

Napišite nešto i o mješancu pit bula i staforda koji je jučer u Splitu ugrizao policajca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije