Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartoteka na Vrbanima

Ove godine gradi se po 10 vrtića, škola i sportskih dvorana

31.03.2016., Zagreb - U Vrbanima odrzana je tribina Kvartoteka na kojoj je gostovao Ivica Lovric.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
01.04.2016.
u 12:00

Cilj je da u svim gradskim školama đaci budu samo u jutarnjoj smjeni, a time će se krenuti od 2020. godine

U ovoj godini započet će izgradnja ili dogradnja deset vrtića, deset osnovnih i srednjih škola te deset školskih dvorana. Cilj koji je postavljen 2009., objasnio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić na Večernjakovoj tribini u sklopu Kvartoteke jučer na Vrbanima, bio je uvođenje dvosmjenske nastave u svim zagrebačkim školama, a od školske godine 2020./2021. u svim će se školama ići samo u jutarnju smjenu.

Produženi boravak

–Do 2020. izgradit će se ili dograditi 30 vrtića, 30 škola i 30 športskih dvorana - najavio je pročelnik te dodao kako su prvi na redu, i to već ove godine, vrtići u Dragonošcu, Jakuševcu, Ivanjoj Reci, Središću i na Malešnici te škole u Odri, Hrvatskom Leskovcu, Ivanjoj Reci i u Vidovcu. Brojni građani, koji su se okupili u Palinovečkoj jučer imali su i pitanja o školama i vrtiću u svom kvartu.

–U našoj Osnovnoj školi Alojzija Stepinca na produženom boravku u prvim razredima imamo 90 djece, a u drugim razredima tu mogućnost mogu iskoristiti roditelji njih 60. Što će se dogoditi s djecom, hoće li se ukidati produženi boravak - pitala je zabrinuta mama Svjetlana Vulić Čolović, koja je pojasnila da su Vrbani naselje u kojem većina roditelja radi cijelo vrijeme te im je boravak za djecu nužan. Pročelnik Lovrić obećao joj je kako nijedno dijete neće ostati bez mjesta za boravak te se već radi dokumentacija po kojoj će se urediti dodatne dvije učionice u školi te tako organizirati boravak za sve.

I danas zabavno do navečer

–Kad će školsko igralište u Vrbanima dobiti koševe - pitali su građani, na što su im iz Gradskog ureda za obrazovanje odgovorili da će sva školska igrališta biti “popeglana” do kraja travnja, pa tako i ono u njihovu kvartu. Za igralište su pitali i stanovnici Sloboštine, koje je zanimalo hoće li se tamo urediti ono za nogomet.

– To je u nadležnosti lokalne samouprave, ali mi ćemo kontaktirati s njima da se to ubrza - obećao je Ivica Lovrić te istim odgovorom objasnio i uređivanje mosta preko potoka između Vrbana i Siječanjske ulice, pored škole. Stanovnici Vrbana jučer su se zabavljali brojnim sadržajima Kvartoteke, koju organiziraju Soundset radijska mreža u suradnji s Večernjakom i Gradom Zagrebom, a uživat će i danas već od 11 sati, kada će nastupiti mladi tamburaši, pa sve do 22 sata, kada će koncertom program završiti Renato Metessi i Zvijezde.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije