Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigodna prodaja

Otvoren sajam hrvatskih otočnih proizvoda na Jelačićevu trgu

sajam
Patrik Macek/PIXSELL
30.03.2012.
u 15:18

Šator pokraj Manduševca ugostio je trideset izlagača koji svoje tradicionalne proizvode rade u malim količinama kako bi se potaknula proizvodnja, zaštita autohtonih otočnih proizvoda i promocija otoka.

Tradicionalni kolači s Visa i Korčule, proizvodi od vune s otoka Cresa, biljne kreme i sapun s Raba, rakije i likeri raznih proizvođača, sirevi s Paga te mnogi drugi autohtoni proizvodi hrvatskih otoka, mogu se do sljedećeg petka 6. travnja kupiti na sajmu Hrvatski otočni proizvodi koji se održava na Trgu bana Jelačića.

Šator pokraj Manduševca ugostio je trideset izlagača koji svoje tradicionalne proizvode rade u malim količinama kako bi se potaknula proizvodnja, zaštita autohtonih otočnih proizvoda i promocija otoka.

– Većina vune u Hrvatskoj se baca, pa smo mi na otoku Cresu odlučili pokazati da se ona može iskoristiti – kaže dizajnerica tekstila i odjeće Vesna Jakić iz udruge Ruta, koja izrađuje torbe, jastuke, suvenire i ostale korisne predmete od filcane vune, koji se mogu pronaći na sajmu.

Ključne riječi

Komentara 2

ZE
.zeitgeist.
15:55 30.03.2012.

Imigrant na čelu grada napravio seoski sajam na Jelačić placu. nakon 3 mjeseca sajmišnog šatora, sada štandovi.

SW
swimm
08:45 02.04.2012.

sve najbolje za ponuđene proizvode i proizvođace koji se reklamiraju,ali da mi je samo znati gdje je i u kojoj zemlji takav nacin reklamne seljacije na glavnom trgu bandić vidio na onim silnim proputovanjima po evropskim metropolama. štandovi,šatori,tezge,prcije ziher nisusu nigdje sastavni dio ponude na GLAVNOM trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije