Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik darivao vatrogasce

Otkad mi je zet u DVD-u, puno se bolje slažemo

Nova vatrogasna vozila
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
28.12.2016.
u 12:00

Opremljeni vatrogasni kamioni bit će od koristi najudaljenijim mjestima jer će njima moći u vrijeme suše dovoziti pitku vodu

U Branovcu 62 člana dobrovoljnog vatrogasnog društva svakodnevno svoj kvart štite od požara i poplava. Do sada su za to koristili tek svoje ruke, a od jučer posao će im uvelike olakšati vatrogasni automobil, koji su na korištenje dobili preraspodjelom od drugih vatrogasnih društava. Sad će, kažu, stvarno moći raditi svoj posao jer će konačno lakše do mjesta intervencije.

Bitno da spasimo živote

Preraspodjelom su rabljena vatrogasna vozila dobili i vatrogasci iz Vrapča, Klare, Glavničice i Kučilovine, dok je osam DVD-a dobilo potpuno nove aute i kamione.

– Investicija je to za koju je Grad izdvojio 4,3 milijuna kuna, ali to su ljudi koji rade više od gradonačelnika pa zaslužuju najbolju opremu – kazao je gradonačelnik Milan Bandić prije nego što je uručio ključeve vatrogasnih vozila DVD-ima Belovar, Botinec, Granešina, Mala Mlaka, Odranski Obrež, Vugrovec, Horvati te Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba.

– Samo na području Gornje Dubrave postoji sedam DVD-ova, među kojima je i naš. Godišnje odlazimo na pet do šest samostalnih intervencija, ali pomažemo i Javnoj vatrogasnoj postrojbi – rekao je Željko Puđak, koji je vatrogasac već 40 godina.

Generacije u društvu

Za DVD živi i Miroslav Čižmek iz Glavničice, koji je svoju ljubav prenio i na sinove.

– Imam četiri sina i svi su u DVD-u. Vatrogasci nisu zaslužni samo za spašavanje od vatre već i za čuvanje sela i običaja – rekao je M. Čižmek koji vatrogasno odijelo odijeva već 21 godinu. Njegov sin Ivan jedva čeka punoljetnost da poput tate može ići na intervencije, a sve protokole već je odavno naučio jer se dobrovoljnom društvu priključio s osam godina. Članovi obitelji aktivni su i u DVD-u Vrapče. Ivica Balenović nagovorio je budućeg zeta da se priključi vatrogasnom društvu, a kaže kako se i bolje slažu otkad imaju istu zanimaciju. Automobil koji su dobili prilagođen je za uzbrdice i šume, kamo često vatrogasci iz DVD-a Vrapče moraju ići na intervencije.

– Godišnje ugasimo sedam do osam požara, ali ima tu još poslova poput ispumpavanja vode – rekao je I. Balenović. •

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Milkica
18:56 28.12.2016.

Kome ih je poklonio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije