Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Oppenheim otkrio hoće li Bandiću zabraniti ulaz u Arenu

INGRI je u interesu da je Arena Zagreb otvorena i da se u njoj događaju razni programi, ističe se u priopćenju
11. siječnja 2018. u 22:36 10 komentara 930 prikaza
Arena Zagreb
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/7

Rukometno prvenstvo u Areni Zagreb je neupitno, a Lanište odnosno INGRA i Zagrebački holding će, kao i svaki put do sada, osigurati posjetiteljima Arene Zagreb nezaboravan doživljaj, iako obaveza s naslova depozita u iznosu od 3,3 milijuna eura nije podmirena, priopćeno je u četvrtak iz INGRA-e.

Bandić PORUKA GRADONAČELNIKA Bandić: Neka mi Oppenheim zabrani ulazak u Arenu!

INGRI je u interesu da je Arena Zagreb otvorena i da se u njoj događaju razni programi, ističe se u priopćenju i dodaje kako smatraju da se obveze prema Laništu trebaju pravovremeno izvršavati, a ne da se guraju ispod tepiha, što se sustavno čini godinama.

Gradonačelnik Bandić spominje postojeći depozit od 6,5 milijuna eura i taj dio je apsolutno točan, međutim prešućen je drugi dio, ističu u INGRI. Naglašavaju kako je odredba Ugovora o zakupu vrlo precizna i glasi: "Do dana konačnog dovršenja, Zakupnik će dati Zakupodavcu depozit u iznosu koji odgovara 12-mjesečnoj zakupnini, uvećanoj za iznos pripadajućeg PDV-a. (…) Ukoliko u bilo kojem trenutku Zakupnik ne učini bilo koje dužno plaćanje, Zakupodavac će iskoristiti sredstva iz depozita. (…) Zakupnik će vratiti u prvobitno stanje depozit do njegovog punog iznosa u roku od 2 tjedna.“

Podsjećaju kako je u lipnju 2009. godine uplaćen depozit od strane Zagrebačkog holdinga u iznosu jednogodišnje zakupnine od 8,8 milijuna EUR, no usljed neplaćanja ugovorne rate zakupa, iskorištena su sredstva iz depozita u iznosu od 2,3 milijuna eura. Sukladno Ugovoru u zakupu, depozit je morao biti dopunjen u roku od 15 dana. Nažalost, depozit nikada nije nadopunjen, tvrde u INGRI. 

Poručuju kako je neosporno i izvan svake sumnje da Lanište već 8 godina traži nadopunjavanje depozita. Upozoravaju kako je usljed povećanja stope PDV-a i indeksacije, potraživanje na ime nadopunjavanja depozita naraslo na 3,3 milijuna eura odnosno približno 25 milijuna kuna (što ne uključuje ugovorene zatezne kamate).

"Žao nam je što je gradonačelnik Bandić prešutio tu nespornu činjenicu. Pozdravljamo gradonačelnikovu izjavu da će sve ugovorne obveze poštivati i nadamo se da će se od sutra okrenuti nova stranica, iako žalimo što se u današnjem priopćenju Grada također navode netočnosti. Navod da Lanište do sada nije tražilo nadopunu depozita je u najmanju ruku neozbiljan i možemo ga demantirati prezentacijom brojnih dopisa, zamolbi i poziva", navodi se u priopćenju. 

Predsjednik uprave INGRA-e Igor Oppenheim se ne osjeća pozvanim da bilo kome brani ulaz u Arenu Zagreb, a najmanje gradonačelniku Bandiću. Zadatak Laništa odnosno Ingre je osigurati tehničku  i sigurnosnu pripremu dvorane u svakom trenutku, što kontinuirano i čini. Arena Zagreb je u svakom trenutku spremna za prihvat sportaša i navijača, ističe se u priopćenju.

"INGRA snažno podržava našu rukometnu reprezentaciju i želi našim Kaubojima puno uspjeha, nadamo se, sve do finala u našoj Areni", stoji u priopćenju.

Arena Zagreb Rasplet sapunice oko dvorane Otkrivamo tajnu duga Arene Zagreb Arena Zagreb Nakon prijetnje Ingra: Arena ostaje otvorena za Europsko rukometno prvenstvo Bandić REAKCIJA Grad ispunjava sve svoje obveze
EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Olival
PRIČA O USPJEHU
Od obiteljskog biznisa do pozicije regionalnog lidera u proizvodnji prirodne kozmetike
 • Deleted user:

  Bandić govori kako se ugovori moraju poštivati, ali ih on poštuje kad mu odgovara. I radnicima u Holdingovim podružnicama nije isplatio ugovorenu, potpisanu božićnicu. Ta osoba govori samo ono što joj odgovara, bez obzira na istinitost.

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  Kaj je sad ovo? Mucka laz i salto mortale Openheima? Jos jucer se hrustio u novinama kako ce zatvoriti dvoranu. Karakter mu je nula kao i politicarima.

 • Borer:

  Mogu samo reći da je Ugovor u najmanju ruku čudan, odnosi se na Holding? Zašto Holding? Tako da Zagrepčanima mogu ugurati kojekakve prireze i poreze koje na Zemaljskoj kugli ne plaća nitko? Pre strašne se stvari dešavaju u gradu, pogotovo ... prikaži još! samovolja i sakrivanje dugova grada, plaćanja milijunskih iznosa na kojekakve, čak možda i izmišljene račune? Što bi se sad desilo da se Holding rasformirana na sastavne firme, recimo? Tko bi tada platio dug?