Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAGANJE OTPADA

Ophodari Čistoće provjeravaju kante i lijepe naljepnice zahvale ili upozorenja, imaju i GPS lokatore

Odlaganje otpada
Foto: Zagrebački holding
1/3
26.10.2022.
u 09:24

Ostavljaju plave naljepnice zahvale s tekstom "Hvala što pravilno odlažete otpad!" ili žute u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada

Djelatnici Čistoće od sredine listopada provjeravaju u kojoj mjeri se zaista koriste standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada. Zagrepčani koji pravilo odlažu svoj miješani komunalni otpad, kako navode iz Holdinga, znat će da je njihov spremnik prošao provjeru po novoj naljepnici. Naime, plave naljepnice zahvale s tekstom "Hvala što pravilno odlažete otpad!" djelatnici Čistoće lijepe na spremnike korisnika koji se pridržavaju pravila. To rade kako bi Zagrepčanima dali do znanja da je njihov trud zamijećen i cijenjen.

- Do sada smo na ovaj način zahvalili korisnicima u više od tisuću višestambenih zgrada i obiteljskih kuća - otkrivaju iz Čistoće. 

Osim plave naljepnice zahvale, postoji i druga naljepnica za one koji se ne pridržavaju gradske odluke. Oni će, naime, dobiti žutu naljepnicu na kojoj stoji: "UPOZORENJE! OVO JE SPREMNIK SAMO ZA ZG VREĆICE. Za odlaganje miješanog komunalnog otpada dužni ste koristiti standardiziranu ZG vrećicu. Zahvaljujemo na suradnji".

- Posebne ophodarske službe Čistoće provjeravaju sadržaje spremnika prije pražnjenja i, u slučaju nepropisnog odlaganja miješanog komunalnog otpada, fotografiraju sadržaj spremnika uz korištenje aplikacije s GPS lokatorom te nalijepe naljepnicu upozorenja. Na taj način pratit će se i statusi po kvartovima - navodi Čistoća. 

U ponedjeljak su, primjerice, kontrolu prošli spremnici obiteljskih kuća u Sesvetama. Ophodari Čistoće na više od 80% spremnika zalijepili su plavu naljepnicu.

Također, uoči početka primjene novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada, spremnici za odlaganje miješanog komunalnog otpada opremljeni su posebnim dodatkom - okruglom plavom naljepnicom: "SAMO ZA ZG VREĆICE“. Naljepnice su svojevrstan podsjetnik građanima da su dužni pridržavati se nove gradske odluke o primjeni standardiziranih vrećica.

VIDEO Zagrepčani testirali vrećicu od 40 litara, evo koliko je vode u nju stalo

Komentara 22

ND
Necijepljeni degenerik
09:45 26.10.2022.

Možete i Tomaševiću na čelo zalijepiti naljepnicu "Hvala što si od grada napravio svinjac."

MA
Makbe
10:28 26.10.2022.

Kakve su to sve gluposti na naš trošak. Tko tiska te naljepnice i koliko koštaju? Treba smanjiti plastiku a mi sada i komunalni otpad stavljamo u obavezne skupe plastične vrećice po naredbi našeg osviještenog gradonačelnika.

MI
mismokanibali
09:49 26.10.2022.

Sramotno , hvala lubenicaru iz Posavine ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije