Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
caritasova ustanova

Opet provala u dom u Brezovici, šesti put u tri godine

Dom Brezovica
Foto: Zagrebačka nadbiskupija
1/3
13.02.2014.
u 14:48

Tijekom jedne ovotjedne kišne noći iz doma za djecu s intelektualnim teškoćama pokradeni bakreni žljebovi, uništen velik dio krova, šteta je nekoliko stotina tisuća kuna. To je već šesta provala od prosinca 2012., a nijedna dosad nije riješena ni počinitelji nađeni

U dom Bl. Alojzije Stepinac u Brezovici, u kojem su djeca s intelektualnim teškoćama, već je šesti put u tri godine provaljeno. Tijekom jedne ovotjedne noći zasad nepoznati počinitelji su, prema priopćenju Zagrebačke nadbiskupije, u okviru čijeg Caritasa dom djeluje, upali u dvorište objekta, odakle su ukrali bakrene žljebove i odzračnike, te uništili i velik dio pokrova krova.

Materijalna je šteta više stotina tisuća kuna, obzirom na to da je te noći bila kiša, pa je voda prodrijela kroz uništeni krov i oštetila zidove, žbuku, namještaj i instalacije.
- Policija još nije pronašla počinitelje, iako to nije prvo razbojništvo u domu - kaže ravnateljica Caritasa, sestra Jelena Lončar. U brezovičkom je domu 75 štićenika na stalnom smještaju i još 25 na dnevnom boravku, no njihova muka očito nije bila dovoljna vandalima, koji redovno napadaju ustanovu.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Iz Nadbiskupije se stoga pitaju je li doista nemoguće pronaći počinitelje, ili se službe dovoljno ne trude?

Dosad su, u šest navrata, od prosinca 2012., iz doma pokradeni razni žljebovi na terasi kuhinje, zgradi vodarnice, bazena i sportske dvorane, sva limarija na vodarnici, rešetke kanalice na igralištima, provaljeno je u zgradu bazena i dvorane, upravnu zgradu...

>>Voda je mutna, a zbog hrđe iz starih cijevi nije za piće

Komentara 2

AM
ameris
18:11 13.02.2014.

Inseider !

DU
Deleted user
21:55 13.02.2014.

Teško je pogoditi tko to skida. Cigani. Može mi admin zaljepit ukor i što želi, ali realnost je takva da oni nemaju mjeru. Takve bi ja deportirao negdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije