Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neugodno iskustvo

Ogorčena Zagrepčanka: Za dva i pol kilometra i pet minuta vožnje taxi platila skoro 14 eura

Čitateljica
04.04.2023.
u 18:59

Čitateljica iz Zagreba prepričala je za Večernji list neugodno iskustvo koje je doživjela kada je bila primorana pozvati taxi službu kako bi je odvezla do bolnice Rebro.

Kada mi je taksist rekao da za dva i pol kilometra, što je bilo tek nešto manje od pet minuta vožnje, trebam platiti 13,80 eura ostala sam zatečena. I zgrožena. Tim više što je to bila dnevna vožnja - ovim nam je riječima jedna naša čitateljica iz Zagreba prepričala današnje neugodno iskustvo koje je doživjela kada je bila primorana pozvati taxi službu kako bi je odvezla do bolnice Rebro. 

Naime, malo nakon 14 sati čitateljica je pala izlazeći iz tramvaja u Maksimirskoj ulici. Ostali su joj putnici pomogli da se ustane i pokupi rasute stvari. Kako ju je noga jako boljela te nije mogla hodati nazvala je službu Taxi Zagreb i naručila prijevoz do bolnice Rebro. Taxi je stigao i s adrese Maksimirska cesta 39 odvezao je do hitnog prijema na Rebru u Kišpatićevoj 12. No nakon proživljenog pada i bolova u nozi doživjela je još jedan šok kada joj je vozač taxija rekao koliko iznosi račun za tu kratku vožnju.

 

- U čudu sam upitala vozača zašto je iznos tako velik, a on mi je odgovorio da su cijene taxi-usluga od Nove godine poskupjele 30 posto. Taj iznos od skoro 14 eura zaista je pretjeran jer se radilo o kratkoj petominutnoj dnevnoj vožnji i prijeđenih tek dva i pol kilometra - i dalje u nevjerici kazala nam je čitateljica koja nam je dostavila i presliku plaćenog računa na kojem se jasno vidi da je vožnja s jedne do druge navedene adrese trajala pet minuta i da je plaćeni iznos 13,80 eura ili 103,98 kuna.

Video: Stati ili proći: Što napraviti kada se na semaforu upali žuto svjetlo?

Ključne riječi

Komentara 62

LI
liliZG
19:20 04.04.2023.

svima ostalima bi pomoglo da je gospođa navela ime taxi službe koju je koristila , tako da je mi svi ostali zaobiđemo.

Avatar Hazl113
Hazl113
20:30 04.04.2023.

Taxi vozilo trebalo bi biti u rangu recimo Škode Octavije. Nije u redu da se plati isto vožen bio u Daciji ili Mercedesu. Ne znam zašto se to dozvoljava. Ipak treba biti nekog konfora naprijed i nazad, a ne da jedva uđeš u taxi vozilo. i da ponovom. Ovo nije sigurno račun od Radio Taxi Zagreba. Sada baš gledao njihov cjenik i slaže se sa onim što ja plaćam za 3km, a to je 4,5-5€.

GR
grodar
19:58 04.04.2023.

lopovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije