Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moguće sankcije

Odvjetnička komora istražuje incident iz Skupštine s Davorinom Karačićem

Davorin Karačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
23.07.2018.
u 18:42

Karačić je na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice

Incident u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u kojem je sudjelovao Davorin Karačić, odvjetnik i zastupnik s liste Neovisnih za Hrvatsku, istražit će Hrvatska odvjetnička komora.

Kako piše Telegram, Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo je izvide te su zatražili snimke incidenta i transkripte nakon čega će odlučiti o daljnjem postupanju.

Naime, Disciplinsko tužiteljstvo je samostalno tijelo Hrvatske odvjetničke komore te može pokrenuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva. Najblaža kazna je ukor, slijedi novčana kazna, a zatim i gubitak prava na obavljanje odvjetništva na rok od šest mjeseci do čak 10 godina, ovisno o težini kršenja. Najradikalnija mjera je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Karačić je, podsjetimo, na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice.

– Novi zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je falilo da stvar eskalira, izjavio je Tomašević u pauzi.

Davorin Karačić
1/9

Komentara 74

ZN
Znakovljenagrbu
19:07 23.07.2018.

Večernji; imate li link (ako nemate, podijelit ću ga ja ovdje, ukoliko me ne pobrišete) gdje se bjelodano vidi tko se kome "unosi u facu"? Niste objektivni. Dalje; zakaj ne pišete o svilenkastom sandiju blagoniću, navodnome članu JAZU-a, koji bluje po hrv. nogometašima, hrv. pjesmama..te, na kraju, biva, tek opomenut?!. Ajde Večernji..dajte si truda..pođite do Zrinjevca, pa se malo igrajte pravih novinara..a ne samo c/p s raznih opskurnih portalčića...

Avatar Toni Broo
Toni Broo
19:27 23.07.2018.

Većinu medija vode i vijesti uređuju likovi istog jugo-ljevičarskog mentalnog sklopa kao i papak Tomašević. Oni izvještavaju da je zastupnik NZH grubo izvrijeđao i neprimjereno prijetio papkuTomaseviću, ali ignoriraju to da se Tomasević dva puta niz stepenice spustio i prijetećitećii unio u lice zastupniku NZH, a što se odlično vidi na tv snimci. To je klasični primjeri neobjektivnog izvještavanja medija. Papak Tomašević se brutalno osramotio, jadnik ne zna ni šaku stisnuti kao i većina jugo- ljevičara, na ulici je manji od makovog zrna, zna samo funkcionirati kroz parazitske navladine udruge i sad poteže veze po medijima da zastupnika Karačića ocrni, ali uzalud vam, svaki Hrvat zna što je istina. 500 urednika i novinara, 100 političara kao ovaj Tomašević i 500 njihovih jugo trolova po portalima i nevladinim udrugama, to vam je sva snaga ljevice u Hrvatskoj. Imaju medije, svoje ljude u DORH-u i drugim institucijama i bahate se, medijskom agresijom glumataju većinu, svim silama pokušavaju preobratiti i preodgojiti Hrvate jer im prosječni birač ima 60 godina, malo potomaka i izumiru. Ovo su zadnji trzaji bandi ljevičarskoj. Dolaze nove mlade Hrvatske konzervativne snage i ne možete to zaustaviti malobrojni potomci partizana. Pun će vas Remetinec biti nakon 2020. zbog svih zlouporaba u DORH-u i svim drugim institucijama!

UM
umnjak
19:42 23.07.2018.

Ovi jugoljevicari znaju samo raditi incidente, dijeliti narod... Smeta im jedinstvo Hrvata nakon SP pa stalno provociraju incidente. Jucer Ostojic odmah dijeli Dalmacija-Zagreb, odmah Srpkinje i Muslimanka na hrvatske tradicijske vrijednosti u Republicu Hrvatskoj udaraju, udaraju na igrace... Ma živee od djeljenja i mrznje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije