Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Odvjetnička komora istražuje incident iz Skupštine s Davorinom Karačićem

Karačić je na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice
23. srpnja 2018. u 18:42 74 komentara 2307 prikaza
Davorin Karačić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Incident u zagrebačkoj Gradskoj skupštini u kojem je sudjelovao Davorin Karačić, odvjetnik i zastupnik s liste Neovisnih za Hrvatsku, istražit će Hrvatska odvjetnička komora.

Gradska skupština Gradska skupština Zbog Dinama uzburkane strasti: 'Karačić je pozivao na fizički obračun!'

Kako piše Telegram, Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo je izvide te su zatražili snimke incidenta i transkripte nakon čega će odlučiti o daljnjem postupanju.

Naime, Disciplinsko tužiteljstvo je samostalno tijelo Hrvatske odvjetničke komore te može pokrenuti postupak zbog težih povreda dužnosti i ugleda odvjetništva. Najblaža kazna je ukor, slijedi novčana kazna, a zatim i gubitak prava na obavljanje odvjetništva na rok od šest mjeseci do čak 10 godina, ovisno o težini kršenja. Najradikalnija mjera je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Davorin Karačić Davorin Karačić Thompsonov odvjetnik: 'Neka mi dođu i kažu da sam prodao Dinamo. Ta moralna sitnež...'

Karačić je, podsjetimo, na spomen Dinama nasrnuo na zastupnika Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš) unoseći mu se u lice.

– Novi zastupnik Neovisnih za Hrvatsku pozivao je na fizički obračun, prijetio, tražio da se fizički obračunamo izvan skupštine, malo je falilo da stvar eskalira, izjavio je Tomašević u pauzi.

Davorin Karačić
1 / 9
Zagrebačka skupština
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Znakovljenagrbu:

  Večernji; imate li link (ako nemate, podijelit ću ga ja ovdje, ukoliko me ne pobrišete) gdje se bjelodano vidi tko se kome "unosi u facu"? Niste objektivni. Dalje; zakaj ne pišete o svilenkastom sandiju blagoniću, navodnome članu JAZU-a, koji bluje ... prikaži još! po hrv. nogometašima, hrv. pjesmama..te, na kraju, biva, tek opomenut?!. Ajde Večernji..dajte si truda..pođite do Zrinjevca, pa se malo igrajte pravih novinara..a ne samo c/p s raznih opskurnih portalčića...

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  Većinu medija vode i vijesti uređuju likovi istog jugo-ljevičarskog mentalnog sklopa kao i papak Tomašević. Oni izvještavaju da je zastupnik NZH grubo izvrijeđao i neprimjereno prijetio papkuTomaseviću, ali ignoriraju to da se Tomasević dva puta niz stepenice spustio i prijetećiteći ... prikaži još!i unio u lice zastupniku NZH, a što se odlično vidi na tv snimci. To je klasični primjeri neobjektivnog izvještavanja medija. Papak Tomašević se brutalno osramotio, jadnik ne zna ni šaku stisnuti kao i većina jugo- ljevičara, na ulici je manji od makovog zrna, zna samo funkcionirati kroz parazitske navladine udruge i sad poteže veze po medijima da zastupnika Karačića ocrni, ali uzalud vam, svaki Hrvat zna što je istina. 500 urednika i novinara, 100 političara kao ovaj Tomašević i 500 njihovih jugo trolova po portalima i nevladinim udrugama, to vam je sva snaga ljevice u Hrvatskoj. Imaju medije, svoje ljude u DORH-u i drugim institucijama i bahate se, medijskom agresijom glumataju većinu, svim silama pokušavaju preobratiti i preodgojiti Hrvate jer im prosječni birač ima 60 godina, malo potomaka i izumiru. Ovo su zadnji trzaji bandi ljevičarskoj. Dolaze nove mlade Hrvatske konzervativne snage i ne možete to zaustaviti malobrojni potomci partizana. Pun će vas Remetinec biti nakon 2020. zbog svih zlouporaba u DORH-u i svim drugim institucijama!

 • MehutoGonzales:

  .... I onda pročitaš imena tih novinara stranih medija koji gnoye i pljuju po Hrvatskoj i doceku na trgu..... Za DW Deutsche WellE - Jovan Vukosavljević Za Algemajne cajtung - Stevo Krivokuća Za Le Monde - Nikola Vukobratović Za Liberation ... prikaži još!n - Sandi Blagonić Za The Guardian - Aleksandar Holiga Za Switzerland News - Željko Peratović-Dildo Za Associated Press - Dušan Stojanović Za El Pais - Svetlana Milosavljević Za BBC - Srboljub Životinjović Za CNN - Fetaf Ftefanif Za Politiku - Vojislav Ma33occcco Za New York Times - Dejan Jović Za TV France - Ivo Goldstein Za Washington Poste - Žarko Puhovski Za RTS - Imotska Dektiva (pod pseudonimom) Za Corriere della Sera - Slavenka Drakulić Narode širi dalje...nek se zna...🇭🇷⚽