Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Odašiljač još ne radi, sve je u skladu sa zakonom

prosvjed
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/3
01.08.2010.
u 19:53

Zdravko Drašković, jedan od investitora: Poručujem susjedima da je isti takav primjerak i na zgradi zagrebačke Klinike za tumore

– Susjed nas ozračuje! Na krov zgrade koju gradi usred našeg naselja postavio je telekomunikacijski odašiljač koji signal odašilje točno u visini naših prozora na katu – požalili su nam se zabrinuti stanari Ulice Gordana Jankovića u Staglišću.

Iako se sporna bazna stanica T-Coma i pet razvodnih kutija za napajanje na obiteljskoj kući na broju 25 nalaze tek tri ili četiri tjedna, već su, kažu osjetili posljedice “opasna zračenja”.

Poludjeli kompjutori

– Kompjutor mi cijele dane divlja. Na monitoru se pojavljuju smetnje poput onih kakve obično uzrokuje primitak poruke na mobitel u blizini kompjutora – žali se susjeda koja živi nekoliko kuća dalje.

– Pa da, i meni mobitel posljednjih tjedan dana stalno šumi ili se pak čuje preglasno – zapaža prva susjeda Ljerka Zovko koju od katnice u Jankovićevoj 25 dijeli samo širina ulice. Njihove pritužbe, kaže, nisu stale samo na negodovanju. Neobične promjene u susjedstvu nezadovoljni su stanari još 12. srpnja prijavili mjerodavnim institucijama.

– Peticiju s dvjestotinjak potpisa stanara naše i okolnih ulica poslali smo jer sumnjamo da susjed premašuje gabarite propisane građevinskom dozvolom za taj objekt – upućuje nas u problem prva susjeda Kristina Gregurić.

– Odašiljač je sa svih strana sakrio reklamom za autoškolu kojoj je vlasnik – objašnjava K. Gregurić i dodaje da ih “ionako već pedeset godina truje i zrači trafostanica”. A što na optužbe stanara kaže jedan od četiri investitora, Zdravko Drašković?

Imam sve dozvole

– Nemam komentara! Ako ih zanima je li na mom krovu bazna stanica T-HT-a neka se s pitanjima obrate njima. Objekt na krovu zgrade nije moj niti namjeravam o njemu raspravljati sa susjedima, no o njegovoj štetnosti dovoljno govori to da je isti takav i na zgradi zagrebačke Klinike za tumore – poručuje Drašković i dodaje da je za objekt u Jankovićevoj 25 glavni investitor Štefica Blažević. Unatoč “zlobnim insinuacijama stanara”, zgrada koju gradi, kaže, ima i sve potrebne dozvole.

Ključne riječi

Komentara 7

VI
Vito
07:57 02.08.2010.

I hitler je radio u skladu sa zakonom.

SN
snarez
08:32 02.08.2010.

Tipicno hrvatski - prigovaraj o necemu o cemu nemas pojma... Ovo me podsjeca na pricu iz jednog omanjeg mjesta u Americi, kada je operater posigao odasiljac i odjednom se svi poceli zalit na glavobolje, nemogu spavat, kompjuteri \"poludili\" itd.. Komentar operatera - \"A kako ce tek biti kad ga ukljucimo?\" :P Neda mi se sad raspravljat o tome kako ne postoji nikakav dokaz da je emitiranje EM zracenja iz baznih stanica i mobitela stetno po ljudsko zdravlje, kako u npr svedskoj gdje desetljecima postoje mobiteli nema znacajnog porasta niti jedne vrste tumora.. Jednostavno su mi jadni svi ovi koji znaju samo prigovarat protiv odasiljaca (o kojima pojma nemaju kako rade - to je zracenje OMG), a, da prostite, nemogu ni otic srat bez mobitela

Avatar arcanius
arcanius
21:19 01.08.2010.

dragi, neuki sugrađani.... radio valove odašilje i vaš daljinski od TV-a, garažnih vrata, klima uređaja (ukoliko nemaju IR diodu na vrhu).... radio valovi se šire sferično, nemaju pravac ili visinu (trenutno vanzemaljci gledaju Hitlera).... radio valovi za sad nisu štetni.... još nema dokaza.... jer da jesu štetni svi klinci bi poumirali koji su rođeni nakon otkrića daljinskih upravljača... isto tako i svi policajci, vojnici, vozači taxija/hitne pomoći/kamiona/buseva i raznih brodica.... nemam nikakve veze sa tim čovjekom, ai ovako srat u javnosti nema smisla.... monitor ti flika jer je star ili dolazi u interferenciju sa signalom stanice.... nikaj čudno za nekoga tko je elektro struke, kao ja... a pošto vi nista možete bar malo googlirati pa se informirati o toj temi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije