Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Odašiljač još ne radi, sve je u skladu sa zakonom

Zdravko Drašković, jedan od investitora: Poručujem susjedima da je isti takav primjerak i na zgradi zagrebačke Klinike za tumore
01. kolovoza 2010. u 19:53 7 komentara 186 prikaza
prosvjed
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

– Susjed nas ozračuje! Na krov zgrade koju gradi usred našeg naselja postavio je telekomunikacijski odašiljač koji signal odašilje točno u visini naših prozora na katu – požalili su nam se zabrinuti stanari Ulice Gordana Jankovića u Staglišću.

Iako se sporna bazna stanica T-Coma i pet razvodnih kutija za napajanje na obiteljskoj kući na broju 25 nalaze tek tri ili četiri tjedna, već su, kažu osjetili posljedice “opasna zračenja”.

Poludjeli kompjutori

– Kompjutor mi cijele dane divlja. Na monitoru se pojavljuju smetnje poput onih kakve obično uzrokuje primitak poruke na mobitel u blizini kompjutora – žali se susjeda koja živi nekoliko kuća dalje.

– Pa da, i meni mobitel posljednjih tjedan dana stalno šumi ili se pak čuje preglasno – zapaža prva susjeda Ljerka Zovko koju od katnice u Jankovićevoj 25 dijeli samo širina ulice. Njihove pritužbe, kaže, nisu stale samo na negodovanju. Neobične promjene u susjedstvu nezadovoljni su stanari još 12. srpnja prijavili mjerodavnim institucijama.

– Peticiju s dvjestotinjak potpisa stanara naše i okolnih ulica poslali smo jer sumnjamo da susjed premašuje gabarite propisane građevinskom dozvolom za taj objekt – upućuje nas u problem prva susjeda Kristina Gregurić.

– Odašiljač je sa svih strana sakrio reklamom za autoškolu kojoj je vlasnik – objašnjava K. Gregurić i dodaje da ih “ionako već pedeset godina truje i zrači trafostanica”. A što na optužbe stanara kaže jedan od četiri investitora, Zdravko Drašković?

Imam sve dozvole

– Nemam komentara! Ako ih zanima je li na mom krovu bazna stanica T-HT-a neka se s pitanjima obrate njima. Objekt na krovu zgrade nije moj niti namjeravam o njemu raspravljati sa susjedima, no o njegovoj štetnosti dovoljno govori to da je isti takav i na zgradi zagrebačke Klinike za tumore – poručuje Drašković i dodaje da je za objekt u Jankovićevoj 25 glavni investitor Štefica Blažević. Unatoč “zlobnim insinuacijama stanara”, zgrada koju gradi, kaže, ima i sve potrebne dozvole.

“Nećemo odašiljač u svome s

“Nećemo odašiljač u svome susjedstvu!”

– HAKOM je 21.srpnja 2010. obavio provjeru rada bazne postaje na lokaciji Gordana Jankovića 25 te ustanovio da na dotičnoj lokaciji odašiljač nije u radu. Podaci o baznoj postaji postavljenoj na toj adresi nisu do 26. srpnja 2010 prijavljeni HAKOM-u – stoji u priopćenju HAKOM-a. Postojanje bazne stanica na nekoj lokaciji operator je, poručuju iz HAKOM-a, dužan prijaviti prije početka njena rada, kada će i mjerenje jakosti elektromagnetskih polja biti ponovljeno. Iz T-HT-a pak poručuju da su na navedenoj lokaciji postavili komunikacijsku infrastrukturu u skladu sa zakonom.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Vito:

  I hitler je radio u skladu sa zakonom.

 • snarez:

  Tipicno hrvatski - prigovaraj o necemu o cemu nemas pojma... Ovo me podsjeca na pricu iz jednog omanjeg mjesta u Americi, kada je operater posigao odasiljac i odjednom se svi poceli zalit na glavobolje, nemogu spavat, kompjuteri \"poludili\" itd.. Komentar ... prikaži još! operatera - \"A kako ce tek biti kad ga ukljucimo?\" :P Neda mi se sad raspravljat o tome kako ne postoji nikakav dokaz da je emitiranje EM zracenja iz baznih stanica i mobitela stetno po ljudsko zdravlje, kako u npr svedskoj gdje desetljecima postoje mobiteli nema znacajnog porasta niti jedne vrste tumora.. Jednostavno su mi jadni svi ovi koji znaju samo prigovarat protiv odasiljaca (o kojima pojma nemaju kako rade - to je zracenje OMG), a, da prostite, nemogu ni otic srat bez mobitela

 • Avatar arcanius
  arcanius:

  dragi, neuki sugrađani.... radio valove odašilje i vaš daljinski od TV-a, garažnih vrata, klima uređaja (ukoliko nemaju IR diodu na vrhu).... radio valovi se šire sferično, nemaju pravac ili visinu (trenutno vanzemaljci gledaju Hitlera).... radio valovi za sad nisu štetni.... ... prikaži još! još nema dokaza.... jer da jesu štetni svi klinci bi poumirali koji su rođeni nakon otkrića daljinskih upravljača... isto tako i svi policajci, vojnici, vozači taxija/hitne pomoći/kamiona/buseva i raznih brodica.... nemam nikakve veze sa tim čovjekom, ai ovako srat u javnosti nema smisla.... monitor ti flika jer je star ili dolazi u interferenciju sa signalom stanice.... nikaj čudno za nekoga tko je elektro struke, kao ja... a pošto vi nista možete bar malo googlirati pa se informirati o toj temi....