Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
by Riccardo Gaspari

Odabrani zagrebački chefovi sudjelovali na Michelinovom masterclassu

Masterclass Michelin
Samir Cerić Kovačević
20.09.2023.
u 12:09

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld istaknula je kako je gastronomija oduvijek bila dio turizma, ističe ono najautentičnije iz pojedine destinacije te zahvaća mnoge turističke proizvode, potičući kreativnost i poduzetništvo

Prije dva dana 12 odabranih zagrebačkih chefova prošlo je radionicu u restoranu Dubravkin put, a riječ je o Michelinovom Masterclassu. Ovo je prva radionica ovakvog tipa koju je Michelin organizirao u jednom gradu, a održana je u suradnji sa zagrebačkom Turističkom zajednicom i najpoznatijim svjetskim gastro vodičem Michelin. Radionicu je vodio renomirani chef Riccardo Gaspari, vlasnik i chef restorana SanBrite koji se nalazi u talijanskoj Cortini d'Ampezzo te ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu od 2020., a, od nedavno, i zelenu zvjezdicu za održivost.

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld istaknula je kako je gastronomija oduvijek bila dio turizma, ističe ono najautentičnije iz pojedine destinacije te zahvaća mnoge turističke proizvode, potičući kreativnost i poduzetništvo.

>>VEZANI ČLANCI: 

-TZGZ je strateški orijentirana prema gastro turizmu te smo u proteklih nekoliko godina ostvarili suradnju s renomiranim svjetskim gastro vodičima; zatim turističkim vodičima i portalima Virtuoso, Expedia, Lonely Planet i Smithsonian; a u kampanji Around Zagreb promoviramo gastronomiju ne samo Zagreba, već i naše okolice, dok kroz kampanju GreenBuzz stavljamo naglasak na održivost, zero waste te lokalne OPG-ove- kazala je Bienenfeld.

U rujnu je u suradnji s TZGZ-om, objavljena i web stranica Delicious Zagreb koja prezentira ono ponajbolje od zagrebačke gastro scene. Uz izbor barova, bistroa i restorana, na stranici se mogu pronaći i recepti zagrebačke kuhinje, kao i prijedlozi gastro obilazaka. Tim sačinjen od profesionalaca – kuhara i sommeliera kreirao je liste svega najboljeg na zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni, a svi detalji, s kontaktima i adresama i kratkim opisima odabranih ugostiteljskih objekata, dostupni su na internet stranicama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije