Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plan gradnje

Od velikih projekata samo škola i vrtić na Kajzerici, ali i fontane

'23.12.2012., Zagreb - Uz zvukove Lijepe nase i Ode radosti gradonacelnik Milan Bandic svecano je pustio u probni zimski rezim rada nove fontane. Probni rezim trajat ce 90 dana koliko je potrebno za t
Slavko Midžor/Pixsell
31.12.2012.
u 09:45

Sanirat će se terasa u Mamutici, garaža na jarunskoj tržnici i graditi zimski vrt na Kvaternikovu trgu.

Plan gradnje Grada Zagreba za 2013. godinu prilično je \"mršav\". Osim gradnje toliko željenog vrtića i škole na Kajzerici te najavljenog nastavka gradnje fontani, većih građevinskih pothvata gotovo i nema.

Najviše novca za komunalnu infrastrukturu Grad će izdvojiti za sanaciju terase u Mamutici, sedam milijuna kuna, a za sanaciju garaže na jarunskoj tržnici, koja je sagrađena 1985. godine, namijenjeno je pet milijuna kuna. Također se na Kvaternikovu trgu planira graditi nadstrešnica, odnosno zimski vrt, a to će građane stajati 2,2 milijuna kuna.

Osim uređenja parkova i zelenih površina, gradska uprava, prema programu građenja, radit će samo nužno. Nakon što se uskoro očekuje useljenje u Ban centar u Cesarčevoj ulici, Grad će izdvojiti 2,2 milijuna kuna za uređenje tamošnje prometnice, kao što je slučaj i sa Strojarskom, u kojoj upravo traju pripreme za gradnju centra Trnje. Upravo se kopaju i temelji za buduće nebodere Strojarske, a grad će tamošnju prometnicu platiti 5 milijuna kuna. Planira se i rekonstrukcija Stenjevečkog trga.

>>Bandić planira još tri fontane, a novca nema ni za prve dvije

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:43 31.12.2012.

Da, grade se fontane, a trebaš tražiti vezu da upišeš dijete u vrtić. Kladim se da će opet fontane raditi Valek.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:58 31.12.2012.

Imati će gdje pijani maturanti skakati na glavu. Nisu oni krivi za ovu propast u kojoj se utapamo. Od prošle godine su im isključili većinu fontana u gradu tako da su skakali na suho.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije