Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još dva dana

Od ponedjeljka kafići rade po starom vremenu - do 24 sata

kafići
Foto: tomislav miletić/pixsell
11.07.2014.
u 10:00

Završetkom Svjetskog nogometnog prvenstva gasi se i mogućnost produljenog rada ugostitelja, dozvole za rad do dva sata ujutro imaju samo oni unutar turističke zone

Dva su još dana preostala vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su iskoristili mogućnost koju je propisao gradonačelnik Milan Bandić, da tijekom Svjetskog prvenstva produlje radno vrijeme.

Priliku da rade do dva sata ujutro iskoristili su i kafići izvan turističke zone, oni na rubnim dijelovima grada, no već u ponedjeljak svi oni trebaju se vratiti na uobičajeno radno vrijeme – do 24 sata!

To pravilo ne vrijedi za one ugostiteljske objekte koji se nalaze u turističkoj zoni, koja obuhvaća centar grada, jer oni su ionako, neovisno o Svjetskom prvenstvu, dobili dozvole za rad dva sata dulje od kafića u ostalim gradskim četvrtima.I dok ugostitelji tek trebaju podvući crtu o isplativosti produljenja radnog vremena, u Gradu se ne razmatra mogućnost da se svim ugostiteljima barem za ljetnih mjeseci omogući da produlje radno vrijeme neovisno o zoni u kojoj se nalaze.

Foto: tomislav miletić/pixsell

– Smatramo da je odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata omogućena odgovarajuća ugostiteljska ponuda u turistički najatraktivnijem dijelu grada Zagreba – poručila je pročelnica Mirka Jozić.

Ugostitelji kojima je propisano radno vrijeme do 24 sata moraju se od ponedjeljka pridržavati starog radnog vremena, u suprotnom će ih kazniti takozvana turistička inspekcija.

– Kontrola je u nadležnosti Ministarstva turizma – poručila je Jozić.

Kafići tijekom SP-a mogu raditi do 2 u noći, ali to ih baš i ne zanima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije