Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve radi nogometa

Kafići tijekom SP-a mogu raditi do 2 u noći, ali to ih baš i ne zanima

18.06.2012., Bjelovar - Vatreno navijanje zahvatilo je i bjelovarske ljubitelje nogometa, a medju kaficima glede organiziranog gledanja utakmica EURA i bodrenja Vatrenih izdvaja se Art koji je navijacima ponudio veliki video zid. Raspolozeno ozracje na st
05.06.2014.
u 12:30

Svi ugostitelji, koji se na to odluče, mogu raditi dulje tijekom mjesec dana svjetskog nogometnoga prvenstva, i to bez traženja posebne dozvole

Svi ugostitelji na području Zagreba, neovisno o gradskoj četvrti i dijelu grada u kojem imaju kafić, za trajanja Svjetskog prvenstva moći će raditi do dva sata ujutro, i to bez traženja dozvole za produljenje radnog vremena!

To danas, doznajemo, na sjednici Gradske skupštine predlaže sam gradonačelnik Milan Bandić po hitnom postupku, čime, na neki način, ide na ruku ugostiteljima koji i nisu imali namjeru raditi dulje nego sad.

Susjedi bez mirnog sna?

Zahtjev za dulji rad se, inače, slao Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i plaćao se 70 kuna u biljezima, a prilagao se uz molbu ugostitelja da im se odobri dulje radno vrijeme, te sanitarnu potvrdu i onu o tehničkim uvjetima.

Prepreka, barem kako poručuju u Gradu, neće biti jer praćenje Svjetskog prvenstva važan je događaj i prilika da ugostitelji zarade dodatni novac. No, kako će se to odraziti na stanare i susjede, koji, sad je sigurno, neće imati miran san zbog navijanja s terasa, tek će se čuti i vidjeti.

Bandić je još početkom godine na Ministarstvu turizma uputio prijedlog kojim traži da Ministarstvo poduzme aktivnosti kako bi Vlada odobrila i prihvatila jednokratni akt kojim bi se svim ugostiteljima na području cijele Hrvatske za trajanja SP-a omogućilo isto radno vrijeme.

Prijedlog Bandića, koji je želio izbjeći odobravanje pojedinačnih zahtjeva, nije prihvaćen jer lokalne jedinice odobravaju u kojim će se situacijama propisati drukčije radno vrijeme i tako omogućiti ugostiteljima rad izvan uobičajenih okvira.

Ništa od jednog akta

– Ministarstvo turizma podržava sve aktivnosti jedinica lokalne samouprave kojima se obogaćuje turistička i ugostiteljska ponuda na njihovu području. Slijedom toga, Ministarstvo turizma podržava i jedinice lokalne samouprave da, unutar svojih ovlasti, nađu rješenja za praćenje i obogaćivanje turističke i ugostiteljske ponude u vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva – odgovor je iz Ministarstva na pitanje jesu li i kako odgovorili Bandiću na njegov prijedlog o uvođenju jedinstvenog akta. Ugostitelji nakon prvenstva nastavljaju raditi po uobičajenom radnom vremenu.

Komentara 3

Avatar pavo24
pavo24
13:24 05.06.2014.

Ako nas krene u Brazilu, itekako će ugostitelji tražiti dozvole, a i susjedi ako su Hrvati neće gunđati jer će i oni gledati te uživati u tekmama.

ST
stefj
15:37 05.06.2014.

Hm, neće Zagreb spasiti tih mjesec dana. I dalje će biti jedan od najdosadnijih gradova u Europi, gdje nemaš kamo nakon 10h navečer...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije