Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN BANDIĆ:

'Očekujem burnu sjednicu Gradske skupštine, GUP u studenom'

Milan Bandić
Foto: Borna Filic/Pixsell
1/3
23.10.2019.
u 10:12

Upitan hoće li Klub zastupnika njegove stranke u Hrvatskom saboru podržati državni proračun, Bandić je odgovorio da danas to nije tema jer je danas sjednica Gradske skupštine.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je prije početka 28. sjednice Gradske skupštine novinarima rekao kako očekuje burnu raspravu, naročito oporbe, a najavio je da će izmjene GUP-a biti na skupštinskoj sjednici u studenom.   

GUP će biti u 11. mjesecu na sjednici Gradske skupštine, najavio je Bandić. Objasnio je da Generalni urbanistički plan (GUP) nije na dnevnom redu današnje skupštinske sjednice zato što je to, kako je rekao, "toliko kapitalan projekt - da ne smijemo žuriti".

Upitan hoće li Klub zastupnika njegove stranke u Hrvatskom saboru podržati državni proračun, Bandić je odgovorio da danas to nije tema jer je danas sjednica Gradske skupštine. 

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Na tvrdnju novinarke kako mnogi kažu da je to povezano, podržavanje državnog proračuna i donošenje GUP-a, Bandić je odgovorio: "O tome ćemo u stranci".  

Zagrebački gradonačelnik rekao je novinarima da na današnjoj sjednici Gradske skupštine očekuje "burnu raspravu, naročito oporbe, a što im je drugo preostalo".

"Oni bi moju političku snagu, a svoje ideje, a da ja uzmem njihove ideje, ja ne bih imao tu snagu", poručio je Bandić.

"Pa zato je oporba, pa zato su u oporbi. Sve što oni predlažu, ja moram raditi kontra. Pa da ja njih slušam, ja bih bio u oporbi", rekao je Bandić na pitanje novinarke je li moguće provesti demografsku mjeru koju predlaže oporba da se uvedu besplatni vrtići za sve te ukine mjera roditelj odgojitelj jer nije polučila rezultate. 

Video: Bandić otkrio kada će biti gotovi radovi

Komentara 2

TI
Tirano
20:18 23.10.2019.

Ako nekog treba mijenjati to nije GUP već Bandić! Koliko fali u blagajni? Milijarda i sto milijuna kuna? Sa takvim stanjem blagajne ne šalju se pomoći u BiH! Ne stvaraju se glamuri! A za Advent bi možda turiste mogli poslati do Paromlina ili ZG Banke pred pothodnikom ispod pruge na Glavnom kolodvoru, te po tim ruševinama objesiti lampice za bor, ili upaliti vatromet iz Paromlina iz Trnjanske ceste?

DV
dvorskaluda
17:51 23.10.2019.

A kako je uopće ušao u Sabor? Kako je uopće uspjelo skupljanje dovoljnog broja potpisa? Znaju radnici Holdingovih podružnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije