Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SESVETE KVART IZ KRIMIĆA

Novi sesvetski pozdrav: Bok, idem dok me nisu opljačkali!

20.05.2009.
u 00:33

U dva tjedna Sesvete su postale poprište teških oružanih pljački zbog čega se njihovi stanovnici osjećaju nesigurno.

Kazimir Dužnović je, podsjetimo, prilikom pljačke poslovnice Raiffeisen banke 5. svibnja ubio mladog policajca Ivana Grbavca, a četvoricu njegovih kolega ranio.

Nosili rukavice, a toplo je
Sesvećani se još nisu oporavili od tog šoka kad su prije dva dana maskirani i naoružani pljačkaši uletjeli u dvorište Stridonova diskonta u Kelekovoj i prijeteći zaposlenicima opljačkali dnevni utržak veći od pola milijuna kuna.

– Bilo mi je čudno što po ovako lijepom vremenu nose rukavice, i baš sam kolegi rekao da su sigurno nekakvi pljačkaši. Stisnuli su gas, uz škripu kočnica uletjeli u dvorište i izvukli automatsku pušku i pištolje. Scena iz filmova, njih trojica viču, a mi bježimo glavom bez obzira – opisao je kako je izgledala pljačka jedan od zaposlenika obližnjeg autosalona. 
Na pitanje zašto su Sesvete u posljednje vrijeme posebno “zanimljive” pljačkašima Sesvećani s kojima smo jučer razgovarali složno odgovaraju: krcate su privatnim tvrtkama, dućanima, kladionicama, a to su sve lokacije pune gotovine.

– Što drugo preostaje u današnjoj državi mladima bez posla nego da pljačkaju? – komentirao je jedan od stanara čija se kuća nalazi uz opljačkani diskont. Oružane pljačke koje su zaredale u Sesvetama tema su i razgovora u tamošnjim kafićima i parkovima.

– Nitko danas nema novca. Ljudi ne rade. A što možete očekivati od mladića koji se bave drogom? – kazao je Đorđe Čehić dok je sa susjedima sjedio na klupi pred kojom je prije dva tjedna Dužnović rafalnom paljbom pokosio trojicu policajaca.

I sam je bio svjedok tog događaja, a Dužnović mu je, kaže, dok je trčao iz banke dobacio neka bježi s ulice jer se puca.

– Vidio sam da mu iz torbe viri puška i gledao sam kamo bježi. To sam i rekao policiji – dodao je Čehić. Budući da se po Sesvetama u posljednje vrijeme često puškara, nije mu, kaže, ugodno ići na posao.

Bit će još gore
– Ustajem u dva ujutro jer sam vozač i ne osjećam se sigurno kada u to doba moram izaći na ulicu – tvrdi Čehić.

Njegovo mišljenje djele i susjede Elizabeta Filipović i Zlatica Jokić, a Ivan Šarić dodaje kako se boji da će zbog sve veće nezaposlenosti situacija biti još i gora. Dragutin Ilić, koji je slušao razgovor, pozdravio nas je novim sesvetskim pozdravom:

– Bok, idem ja doma dok me nisu opljačkali!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije