Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,7 PO RICHTERU

Novi potres u Zagrebu: 'Osjetio se jak udarac, kao eksplozija'

Potres u Zagrebu
EMSC
08.03.2024.
u 20:48

Ovo je četvrti potres koji je pogodio Zagreb od četvrtka, kada su se brojni građani probudili usred noći zbog dvije uzastopne trešnje.

U večernjim satima petka, oko 20:45, Zagreb je pogodio novi potres, javlja EMSC, koji dodaje da je jačina potresa bila 2,4 po Richteru. Iako u prvim trenucima nije bila poznata sama magnituda, na aplikaciji EMSC-a u roku od 10-ak minuta javilo se više desetaka uznemirenih građana.

"Ovo je fino streslo", "Jako se zatreslo i protutnjalo kroz kuću", "Tutnjava, dosta se zdrmalo", "Samo kratko podhrtavanje i tutanj", "Osjetio se jak udarac, kao eksplozija", pišu komentatori. Potres su osjetili i čitatelji Večernjeg lista. "Kratko je trajao, nije bio dugačak, ali se osjetila tutnjava. Nije se ništa micalo po stanu", kazala nam je mlada Zagrepčanka.

O potresu se naknadno oglasiila i hrvatska Seizmološka služba. "U 20 sati i 45 minuta seizmografi su zabilježili slab potres u Zagrebu kod Markuševca, magnituda je iznosila 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS", izvijestili su.

Podsjetimo, ovo je četvrti potres koji je pogodio Zagreb od jučer, kada su se brojni građani probudili usred noći zbog dvije uzastopne trešnje. Još jedno, slabije podrhtavanje zabilježeno je i u četvrtak poslijepodne, a epicentar svih zabilježenih potresa bio je na sjeveru grada.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Noćni marš 2024. godine

Potres u Zagrebu
1/27
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar rubinet
rubinet
10:17 09.03.2024.

" Zagreb je pogodio ...potres"? Potres je pogodio Zagreb! Zagreb je pogođen potresom!

GE
gemist
23:19 08.03.2024.

Definitivno nije ugodan osjećaj,dobro nije niti nek snaga udara,srećom,otprilike sam 60km od epicentra,bio sam budan nisam osjetio ništa,niti čuo,doduše kuća armirano betonska,skupa izgradnja,ne znam dal bi ju skinuo potres od 7 Richtera,možda bi napukla unutrašnjost,samo to treba održavati to nije straćara ko one na Baniji,da ne velim koje je vjetar porušio,,kod nas tu na selu imaju svinje bolje uvjete,ljudi održavaju objekte koje imaju,a ovi lako ćemo,na nesreću došao potres i sve porušio i sad ćekaju od države nove kuće,uzmi kredit i izgradi sam,

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
22:17 08.03.2024.

Potres ovakve "snage" udari negdje u svijetu svake 2-3 minute.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije