Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE HOLDING

Neugodno iznenađenje Gradske plinare: 'Skinuli su s računa 157,14 eura umjesto 157,14 kn'

Foto: Slavko MIDZOR/PIXSELL/Čitateljica
1/2
04.01.2023.
u 22:04

"Provjerila sam sve svoje druge trajne naloge. Na svima su iznosi ispravno preračunati iz kuna u eure. Samo je Gradska plinara od korisnika napravila ovce i dodatno ih ošišala na ovako bezobrazan način!", ispričala nam je Zagrepčanka.

Većina Hrvata nezadovoljno može samo gledati cijene koje su doslovce preko noći porasle s uvođenjem eura. No, neke je dočekalo neugodno iznenađenje kakvom ne nisu mogli ni nadati. Čitateljica iz Zagreba (podaci poznati redakciji) imala je što vidjeti kad je danas otvorila aplikaciju svojeg mobilnog bankarstva i prestravljeno shvatila da joj je Gradska plinara skinula novac s njezina bankovnog računa u eurima umjesto u kunama, koliko je iznosio račun.

Foto: Čitateljica

Naime, ona račune plaća trajnim nalogom i nije mogla ni slutiti kako će se uvođenje eura grubo odraziti na njezin bankovni račun. Njezin račun za 11. mjesec iznosio je 157,14 kuna, no Gradska Plinara Zagreb skinula joj je 157,14 eura, što je 7,53 puta više od onog što im je trebala platiti.

Foto: Čitateljica

"Provjerila sam sve svoje druge trajne naloge. Na svima su iznosi ispravno preračunati iz kuna u eure. Samo je Gradska plinara od korisnika napravila ovce i dodatno ih ošišala na ovako bezobrazan način! I sad će nam vjerojatno ponuditi da ne plaćamo plin dok ne  potrošimo toliko koliko su nam sad uzeli. Nema šanse! Želim svoj novac nazad i to odmah! Ima li tamo itko sposoban koristiti kalkulator? I moja 13-godišnja kćer zna preračunati kune u eure!", požalila nam se čitateljica.

Gradska plinara se oglasila priopćenjem u srijedu navečer o slučaju.

"Prema našim  saznanjima,  prilikom  naplate  akontacijskih  rata Gradske  plinare  Zagreb -Opskrbaza zadnji kvartal 2022. za oko 2,000 kupaca koji račune plaćaju trajnim nalogom došlo je do greške i iznos koji je na računima bio iskazan u kunama naplaćen je u eurima. Krajnji rok dospijeća na računima je bio 30. prosinca 2022. kada je zakonsko sredstvo plaćanja bila kuna. Čim je problem uočen, GPZO je kontaktirao banku kako bi se problem otklonio.  Svim korisnicima će sutra biti vraćeni iznosi za koje su terećeni, te će naknadno biti naplaćen ispravan iznos. Ovim putem se ispričavamo kupcima zbog nastale neugodnosti", navode iz plinare.

Komentara 13

AV
avangero
07:17 05.01.2023.

Senzacionalistička vijest, vrlo slično Kuriru i inim istočnjačkim tabloidima,

NO
nori
08:06 05.01.2023.

Ne može skinuti ako ne platiš !

PR
prahrvat
07:17 05.01.2023.

i za ovo je plenkovic kriv, reći će grmoja i kolakušić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije