Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rok 30. srpnja

Nemaju ih dovoljno: Grad ponovio javni poziv stručnjacima za procjenu šteta od potresa

Statičari
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
Autori: Hina, Hana Ivković
17.07.2020.
u 16:11

Kako bi taj posao završili što je moguće prije, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić ističe kako je cilj Grada da se prijavi što više stručnih procjenitelja.

Trenutno ih je angažirano stotinjak, no tempom kojim trenutno rade procjene financijske štete na zagrebačkim domovima trajale bi godinama. Grad Zagreb zato jer ponovno objavio javni poziv stručnjacima za procjenu šteta od potresa, a rok za dostavu prijava je 30. srpnja, izvijestila je danas zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite.

Kako bi taj posao završili što je moguće prije, Majić ističe kako je cilj Grada da se prijavi što više stručnih procjenitelja, istaknuvši da su procjenitelji na teren krenuli 2. srpnja, a trenutno se pregledava Markuševec, gdje je bio epicentar potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka. Rekla je da je u Markuševcu za pregled prijavljeno 654 objekta, u kojima je 899 prijava za štetu. S današnjim danom pregledano je 239 objekta, počevši s Markuševcom gdje se stručnjaci trenutno nalaze, a nakon ovog podsljemenskog naselja  procjenitelji će doći u Gornju Dubravu. 

Istaknula je da su danas na internetsku stranicu Grada Zagreba stavili i popis dokumenata koje građani kojima će doći procjenitelji moraju pripremiti. Zamolila je građane da pripreme dokumente jer će to ubrzati proces procjene štete od potresa. 

Komentara 1

DU
Deleted user
20:46 17.07.2020.

Tko je jednom radio s gradom sigurno više neće. Sve procjene idu na povjerenstvo kojem je na čelu Harun Omerbašić a njegova je kvalifikacija što mu je otac Šefko i što je predsjednik udruge Bosanaca u Hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije