Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANIMAFEST OPEN AIR

Najskuplje djelo japanske kinematografije dolazi na Ribnjak

28.05.2024.
u 13:51

Oscarom nagrađen film najvećeg anime majstora Hayaa Miyazakija najskuplje je djelo u japanskoj kinematografiji, a za njegovu izradu bilo je potrebno čak sedam godina. Ljubitelje animiranih filmova, kao i filmova Studija Ghibli, razveselit će vijest da ga, u sklopu Animafesta, uskoro mogu pogledati u Parku Ribnjak.

Hayao Miyazaki i Studio Ghibli prošle su godine iznjedrili animirani fantastični film “Dječak i čaplja”. I ovaj se film, poput ostalih filmova ovog majstora, temelji na njegovom životu i sjećanjima na Drugi svjetski rat. Sadrži dobro poznata autorova stilska obilježja poput preobrazbe, antropomorfizma, čarolije, sanjivosti, bizarnosti, motiva obitelji i prijateljstva te pacifističkih i ekoloških inspiracija.

“Dječak i čaplja” utjelovljuje otpor destrukciji, nasilju i žalovanju kroz kreaciju, maštu, prijateljstvo te osobni rast i razvoj. Priča je to o sazrijevanju u kojoj Miyazaki kroz radnju zaziva povjerenje u nove, buduće generacije. 

Nezaobilazan je vizualni identitet ovog filma koji je ručno stvaralo čak šezdeset animatora. Ističe se mnoštvom boja, prepoznatljivim sanjivim ugođajem i stilom crtanja te dinamičnom montažom. 

U povodu Animafest Open Aira, ovaj ćete film moći pogledati u petak, 31. svibnja, u parku Ribnjak s početkom u 21.30. Ulaz je besplatan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije