Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Najnovija postavka raspjevane slike starog Splita stigla u Zagreb

Operetu "Spli'ski akvarel", koju je u HNK Split režirao Krešimir Dolenčić uz dirigentsku palicu Ive Lipanovića, zagrebačka publika imat će prilike vidjeti u Košarkaškom centru Dražen Petrović.
01. veljače 2010. u 14:31 0 komentara 5 prikaza
spli\'ski akvarel

Hrvatska operetna scena tijesno je vezana uz ime Ive Tijardovića. Ovaj veliki skladatelj obilježio je hrvatske "daske koje život znače" djelima koje i danas poznaju sve generacije. Od ljubavnih intriga u "Maloj Floramye" do posvete nogometnom klubu Hajduk u opereti "Kraljica lopte", Tijardović je svojoj publici ostavio lepezu umjetničkih majstorstava.

Jednu od njegovih poznatijih opereta "Spli'ski akvarel", koju je u HNK Split režirao Krešimir Dolenčić uz dirigentsku palicu Ive Lipanovića, Zagrebačka publika imat će prilike vidjeti 13. veljače u Košarkaškom centru Dražen Petrović.

Ova najnovija postavka raspjevane i razigrane slike starog Splita koju je njezin autor posvetio splitskom "malomen puku" premijerno je bila izvedena u studenome 2008. godine, što je čak osamdeset godina od prve premijere.

No i nakon osamdeset godina "Spli'ski akvarel" pokazao se kao pun pogodak s obzirom na to da se za svaku predstavu tražila karta više. Kao što je i za očekivati za operetu, priča prati dva ljubavna para, Tončija koji se želi vjenčati za svoju ljubav Maricu, te komičnog para Lešandra i Perinu, koji se posebno ističu zbog svojih plesnih točaka kojima se na trenutke Tijardović približava i žanru mjuzikla.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.