Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 GODINA NATJEČAJA

Najboljim likovnim radovima knjige i pretplata na Radost

natječaj
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
16.05.2014.
u 11:50

U knjižnici Galženica jučer je obilježeno treće desetljeće natječaja u kojem sudjeluju škole velikogoričkog područja

Trideset godina likovnog natječaja za učenike osnovnih škola velikogoričkog područja proslavljeno je jučer u knjižnici Galženica na Radićevu trgu u Velikoj Gorici. Gotovo 30.000 radova pristiglo je na natječaj kroz godine, a ove, jubilarne, odabrano je 35 najboljih. – Dvije su kategorije. Književno-umjetnički tekst kao inspiracija i Sačuvajmo zavičajnu baštinu – objasnila je knjižničarka Marija Ivanović, koja natječaj vodi od njegova početka. Kako je objasnila Ivanović, najviše je veseli kada, između nekoliko stotina radova, žiri odabere dva rada istog autora. To znači da je to dijete posebno predano i voli to što radi – rekla je Ivanović te dodala kako se dodjela nagrada pobjednicima natječaja tradicionalno održava 15. svibnja, na Dan obitelji, odnosno rođendan umjetnika Ivice Antolčića.

Svi nagrađeni ove su godine kući ponijeli knjige, a u svoje škole pretplate na časopis Radost, koji djeci daruje Večernji list. – Volim čitati, a volim i crtati. Sljedeće ću se godine opet prijaviti – rekla je dvostruka dobitnica nagrade, učenica četvrtog razreda Nika Čalić.

>>Radost u novom ruhu i ove godine nastavlja donositi veselje đacima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije