Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika fešta

Na Žabarskom karnevalu u Ivaniću 700 maskiranih

Ilustracija
Foto: Thinkstock
1/2
08.06.2018.
u 09:32

U 10 sati na Nazorovu trgu otvara se obrtnički sajam koji će trajati cijeli dan, a članice KUD-a Ivanić demonstrirat će kako se spravlja bučnica te tehniku postavljanja halbice, ženske kapice koje su nosile udane žene.

Više od 400 maski prodefilirat će ulicama Ivanić-Grada sutra predvečer na 10. međunarodnom žabarskom karnevalu, a osim iz Hrvatske doći će i iz Italije, Slovenije, Austrije i Crne Gore.

Na središnjem Trgu Vladimira Nazora zastat će u 19 sati, a sat vremena prije njih na Dječjem karnevalu predstavit će se 300 maskiranih mališana. Šlag na kraju koncert je Soulfingersa koji počinje u 22 sata, a posjetitelje će zabavljati i komičar Mario Petreković. Uvod u glavna događanja, pak, počinje već ujutro, kada se u 9 sati na malom trgu uz tržnicu otvara sajam OPG-ova, a moći će se ondje kušati i stare, zaboravljene delicije, poput belih kobasa i vina škrlet.

U 10 sati na Nazorovu trgu otvara se obrtnički sajam koji će trajati cijeli dan, a članice KUD-a Ivanić demonstrirat će kako se spravlja bučnica te tehniku postavljanja halbice, ženske kapice koje su nosile udane žene. Točno u podne organizira se i razgled grada uz kostimiranog vodiča.

– Može se do Ivanić-Grada i vlakom HŽ-a uz povratnu kartu s 40 posto popusta. Pri kupnji potrebno je naglasiti da je u svrhu putovanja “Subotom u Ivanić!”, a poleđina karte se ovjeri pečatom na informacijskom pultu našeg Centra za posjetitelje – kaže Ankica Bešter, direktorica gradske Turističke zajednice.

Ilustracija
1/55
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije