Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PRAVO MALTRETIRANJE'

Vozači ogorčeni: 'Išli smo na karneval pa smo 2 sata čekali na granici s djecom'

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL, ilustracija
13.02.2018.
u 13:18

'Najveći je problem što na ovom prijelazu uopće ne funkcionira posebna kolona za EU građane i ona za ostale putnike', žale se vozači.

Više od dva sata čekali su vozači osobnih automobila koji su u nedjelju htjeli izaći iz Hrvatske, dok se s druge strane na ulazak u Hrvatsku čekalo oko sat i pol na graničnom prijelazu s Mađarskom Duboševica – Udvar. 

U nedjelju se u mađarskom gradu Mohaču održavao finalni karnevalski festival buša zbog čega su se tamo uputili mnogi Hrvati. No umjesto turističke dobrodošlice, dočekale su ih kolone na ulasku u Mađarsku te višesatna čekanja, piše Glas Slavonije

"Željeli smo u Mohač stići oko 14 sati, kada zapravo kreće povorka po centru grada. No, na graničnom prijelazu čekali smo od 14 do 16 sati, i to s dvoje male djece u automobilu. Na granici nam je objašnjeno kako je gužva nastala zbog velikog broja putnika s dokumentima BiH, a koji rade u Austriji te se vraćaju preko Mađarske u Austriju nakon produženog vikenda zbog blagdana u ovoj državi. Dijelom nam je jasno da zbog ulaska u schengenski prostor pregled građana s dokumentima trećih zemalja dulje traje. No, najveći je problem što na ovom prijelazu uopće ne funkcionira posebna kolona za EU građane i ona za ostale putnike jer bi u suprotnom, primjerice u nedjelju, ulazak u Mađarsku bio mnogo brži i ne bismo morali čekati kao građani BiH, koji nemaju EU dokumente",  ispričao je jedan vozač za Glas Slavonije

''Ono što nam nikako nije jasno jest zašto smo na povratku iz Mađarske čekali sat i pol na ulazu u Hrvatsku. Znači, na granicu smo stigli oko 19 sati, a u Hrvatsku smo ušli u 20.30 sati. Ispred nas su bila isključivo vozila s hrvatskim tablicama. Tu se više ne mogu opravdavati čuvanjem schengenske zone, nego običnim maltretiranjem. Uistinu se nisam osjećao kao građanin Europske unije, nego kao građanin drugog reda'', dodao je. 

Ovakve gužve na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom očekuju se i tijekom Uskrsa. Naime, nakon četiri godine, koliko je trajao relativno liberalni režim prelaska granice, vratila se stroga i nepropusna granica koja se više ne može proći bez pregledavanja dokumenata. 

Iz PU osječko-baranjske jučer su potvrdili da je na spomenutom graničnom prijelazu bio pojačan nadzor, ali i da su policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir poduzeli sve moguće mjere za povećanu protočnost. 

Pogledajte i video: Priprema auta za zimu

Komentara 18

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:49 13.02.2018.

Tako im i treba kada na fašnik idu izvan granica svoje države! tuđi su uvijek bolji, jel? E pa ja bi da čekate još dva sata!

DO
dopizdilomi
13:59 13.02.2018.

"ne funkcionira posebna kolona za EU građane" a ne funkcionira jer mi nismo EU građani. Kada budemo prikazali stavove, principe i zube te da ne odustajemo onda će nas i prihvatiti za građane EU a sve dok skidamo gaće na mig i na mišljenja guzit će nas i otimati nam tko kako stigne.

BI
binki
13:22 13.02.2018.

Ma nije moguće da nas maltretiraju idoli marginalaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije