Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 27. veljače

Na snazi novi sljemenski bonton: Nema off-road vožnje

Zagreb: Subota ujutro idealna je za planinarenje po Sljemenu
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
11.03.2021.
u 12:30

Čuvari Parka prirode Medvednica i policija zasad upozoravaju, no počet će i kažnjavati

Off-road vožnja po Sljemenu strogo je zabranjena, i Zakonom o zaštiti prirode. Osim što se remeti mir, dovodi se u opasnost posjetitelje, a ujedno se rastjeruju te uznemiravaju divlje životinje. Upozoravaju tako iz Parka prirode Medvednica te policijskih uprava zagrebačke i krapinsko-zagorske motoriste koji se mimo novog pravilnika o zaštiti i očuvanju tog područja koriste makadamskim stazama kojima ne bi smjeli.

Novi sljemenski bonton na snazi je od 27. veljače, a u idućih nekoliko tjedana prilagodbe provodit će se preventivne mjere. One koji ne poštuju propise zasad će se samo upozoravati, no nakon toga slijedi kažnjavanje u suradnji čuvara prirode i policije. Kamenite ceste većinom nisu javne prometnice, već dio šumske infrastrukture. Njima je dozvoljena vožnja interventnim vozilima, pravnim osobama u obavljanju gospodarskih djelatnosti, službenim vozilima ustanove i vlasnicima zemljišta. 

Komentara 3

Avatar FalusBonus
FalusBonus
16:23 13.03.2021.

Kaj je s biciklistima? i oni nore po cijeloj Medvednici

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:17 13.03.2021.

Bilo bi dobro da se i novopečeni "planinari" drže planinarskih staza, a ne da po uskim sljemenskim javnim prometnicama trčkaraju ko muhe bez glave dok netko ne završi pod kotačima

DU
Deleted user
12:56 11.03.2021.

Bravo, bravo, bravo! Osobito obratiti pozornost na stazu od Markuševečke Trnave prema Gorščici. Skidam kapu na pametnom potezu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije