Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimske radosti

Na Sljemenu noćas palo 36 centimetara snijega, zimsko vrijeme se nastavlja, posla imali i vatrogasci

Snijeg zabijelio Zagreb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
26.02.2023.
u 10:00

Zimsko i hladno vrijeme nastavit će se u metropoli i danas. Uz dnevne temperature od 0 do 4 stupnja Celzijeva te povremeni snijeg zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak koji će dodatno pojačati osjećaj hladnoće.

Kao da je prosinac ili siječanj, a ne kraj veljače, komentiralo se uz prve jutarnje kave ove nedjelje u Zagrebu koji se probudio uz 6-8 centimetara bijelog pokrivača. I dok je temperatura koja je od jutra u blagom plusu omekšala snijeg i otopila ga s većine prometnica i ostalih prometnih površina, na Medvednici vlada prava zimska idila.

Ondje je jutros u 7 sati na mjernoj postaji Puntijarka zabilježeno 36 centimetara novog snijega. Sljemenska cesta očišćena je i prohodna za sav promet, a vozi i Žičara jer se vjetar u prijepodnevnim i jutarnjim satima smirio. Za očekivati je stoga da će tijekom dana brojni građani, pogotovo oni najmlađi, iskoristiti zadnji dan školskih praznika za snježne radosti.

Previše radosti nisu imali zagrebački vatrogasci koji su tijekom cijele noći zbog snijega i vjetra imali pune ruke posla.

- Noćas smo odradili 25 intervencija otklanjanja posljedica vjetra i snježne nepogode - izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Foto: JVP Zagreb

Zimsko i hladno vrijeme nastavit će se u metropoli i danas. Uz dnevne temperature od 0 do 4 stupnja Celzijeva te povremeni snijeg zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak koji će dodatno pojačati osjećaj hladnoće. Sutra, vrijeme slično današnjem. Na zagrebačkoj gori također ostaje pravi zimski ugođaj uz temperature debelo u minusu i mogućnost stvaranja još snježnog pokrivača.

26.02.2023., Zagreb - Tijekom noci u Zagrebu je pao snijeg. Hrvatsko narodno kazaliste. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

I sljedeći tjedan zadržat će se relativno hladno vrijeme, ali znatno stabilnije nego ovaj vikend. Temperatura će prema kraju tjedna biti u porastu.  Bude li još snježnih iznenađenja i u ožujku zimska služba ostaje u pripravnosti.

– Sva vozila spremna su za rad Zimske službe od 15. studenoga 2022. godine, početkom zimskog razdoblja. Smotra Zimske službe održana je u glavnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, 17. studenoga 2022. godine, prilikom čega je napravljen obilazak te tehnički pregled vozila. Na skladištu i raspoređeno po bazama Zimske službe trenutačno se nalazi oko 15.000 tona soli i oko 2700 tona sipine, a bude li potrebno, prema ugovoru s dobavljačima naručivat će se dodatne količine – kazali su nam iz Zagrebačkih cesta.

Tako da, u Zimskoj službi Grada Zagreba ove godine u osnovnim zadacima sudjeluju 263 ekipe, 147 kamiona i 116 specijalnih vozila (traktora i unimoga) raspoređenih na 16 mjesta u stalnoj pripravnosti. Osim osnovnih zadataka, provode se i posebni zadaci što uključuje šest kamiona i osam specijalnih vozila za koje su zadužene podružnice Čistoća, Robni terminali Zagreb i Zagreparking.


>> VIDEO: Teška nesreća na A1: Prevrnuo se autobus, jedna osoba poginula

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije