Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ najavio veliku promjenu vremena: Nagli prodor hladnog zraka donosi snijeg

Karlovac u večernjim satima zabijelio snijeg
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
22.02.2023.
u 16:54

Kraj veljače donosi preokret vremena. Od četvrtka se očekuju padaline, a najjače će biti od subote do ponedjeljka. U unutrašnjost i na obali mogući su snijeg i susnježica, a u gorju i obilan snježni pokrivač. Duž obale puhat će snažna bura, a na samome jugu i olujni južni vjetar

Nakon 3 tjedna bez oborina i iznadprosječnih temperatura koje su ponegdje dosegle i do 20 °C, ovog će se vikenda vrijeme promijeniti. Već se u četvrtak i petak očekuje oblačno i mjestimična kiša u cijeloj zemlji, a tijekom vikenda će doći u hladniji zrak sa sjevera. Stoga, kiša će mjestimice biti obilnija, a u nedjelju je u unutrašnjosti zemlje moguć snijeg. Vjetar će biti sjeveroistočni. U obalnom dijelu Hrvatske puhat će snažna bura.

Najviše će oborina biti od subote do ponedjeljka. U gorskom dijelu Hrvatske snijeg bi mogao biti obilniji, čak i preko 30 cm u nedjelju. Susnježica i snijeg mogući su i na obali, osobito sjevernom i srednjem Jadranu, a popratit će ih jaka i olujna bura koja bi podno Velebita mogla nastupiti s orkanskim udarima brzine veće od 150 km/h. Južni Jadran će u nedjelju vjerojatno zahvatiti olujno jugo.

Zbog promjene vremena koja donosi nepovoljne vremenske uvijete, snijeg u unutrašnjosti i olujni vjetar na obali, tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna mogući su problemi u prometu. Stoga DHMZ putnicima savjetuje da redovito prate vremenske prilike i prema potrebi prilagode svoje planove i aktivnosti.

>> VIDEO: Mladi Hrvati protiv stranih investitora: Ovo je katastrofa, cijene stanova će samo eskalirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije