Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dar Mađara

Na šetnicu uz Bundek stiže Mór Jókai

Bundek
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
17.04.2019.
u 08:22

Poprsje od lijevane bronce s postamentom od masivnog kamena vapnenca i urezanom kosom pločom dar je Gradu od mađarskog veleposlanstva vrijedan 100 tisuća kuna

Ne šetnici uz jezero Bundek zvanom “alejom književnika” postavit će se 2,15 metara visok spomenik mađarskom književniku Móru Jókaiju.

Poprsje od lijevane bronce s postamentom od masivnog kamena vapnenca i urezanom kosom pločom dar je Gradu od mađarskog veleposlanstva vrijedan 100 tisuća kuna, a rad je to akademskog kipara Lajosa Gyorlfa. Samo postavljanje spomenika platit će se iz gradske blagajne.

VIDEO U Cinestaru održana premijera prve epizode zadnje sezone 'Igre prijestolja':

Ključne riječi

Komentara 5

MA
malitrn
09:21 17.04.2019.

I kaj će nam taj Mor Jokaij ??? Nek si ga bandić doma posadi !

DO
dopizdilomi
14:05 18.04.2019.

Nudi nam se Ugarska i to bez Austro. Bolje nismo ni zaslužili kad nam takvi vode državu.

DU
Deleted user
08:35 17.04.2019.

Da se okladimo da će grad postavljanje spomenika platiti 2 milijuna kuna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije