Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak s izlaska

Sedmorica ga na Jarunu okružila, srušila na pod i slomila mu nos

07.04.2015., Zagreb - Pretuceni mladic sa Jaruna u drustvu prijatelja
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
08.04.2015.
u 11:00

Prošle subote 22-godišnjeg studenta na Jarunu su napala sedmorica, a četvero ih je privela policija. Broj tučnjava u Zagrebu u porastu

Dok u cijeloj Hrvatskoj broj tučnjava pada, u Zagrebu ih je sve više. Naime, stopa remećenja javnog reda i mira, kada je riječ o tučnjavama, na području zemlje pala je za 6,5 posto. No, u Zagrebu ih je prošle godine bilo čak 11,4 posto više nego ranije. Tako je PU Zagrebačka u 2014. godini zabilježila 683 tučnjave, a jedna se takva odvila i prošlog vikenda na Jarunu. Naime, subotnji je izlazak za 22-godišnjeg Zagrepčanina završio s frakturom nosa, potresom mozga te brojnim ogrebotinama i hematomima.

Policija zaustavila napad

Na parkiralištu na Jarunu okružila su ga sedmorica mladića i počela tući.

– Izlazio sam iz kluba s dvije prijateljice kojima je grupa mladića počela vulgarno dobacivati. Okružili su nas, a zadnje čega se sjećam jest da su me udarili u glavu te sam izgubio svijest – prisjeća se student koji bi, kako kaže, i gore prošao da mu prijatelj nije pomogao.

– Nisam razmišljao, vidio sam da ga udaraju nogama, uletio među njih i pokušao ih spriječiti – govori prijatelj pretučenog koji je također prošao s više ozljeda po tijelu. Za obitelj 22-godišnjeg studenta koji je zbog straha želio ostati anoniman njegov je prijatelj pravi heroj. Sigurni su, kako tvrde, da mu je kupio nekoliko minuta.

– Da nije to učinio, tko zna bi li naš sin bio živ. U bolnici su nam rekli da bi posljedice bile gore da su se udarci nastavili. Također, sreća je što je naš sin sportaš jake građe. Inače bi teže podnio udarce – prepričavaju zabrinuti roditelji koji su se šokirali kada im je sin na uskrsno jutro stigao kući pretučen. Pitaju se sada, što učiniti da zaštitiš dijete.

A koliko je napad bio jak, svjedoče tragovi krvi koji su i četiri dana nakon napada vidljivi na parkiralištu uz jarunske klubove, između ostale i kluba Gallery, gdje je društvo te večeri bilo u provodu. Izlaze tamo, kažu, već godinama i nikad nije bilo problema. Ipak, Saša Molan, predsjednik gradske četvrti Trešnjevka – jug kaže kako je problematična lokacija za inače siguran kvart upravo potez uz Jarun, gdje policija redovito patrolira.

Kako spriječiti nasilje

A baš je redovita patrola zaustavila napad i to jedva, govore očevici, jer verbalne uvrede su se nastavile i nakon dolaska policije iz koje nisu željeli previše komentirati događaj s obzirom na to da je istraga u tijeku. Potvrđeno je tek da je priveden 18-godišnjak i trojica 20-godišnjaka. Iako istraživanje još traje, obitelj već pretpostavlja da će kazne biti male.

–Čuli smo da se za remećenje javnog reda i mira može dobiti od jedne do tri godine uvjetno. Kako da onda spriječimo nasilje – pita se ogorčena obitelj pretučenog mladića.

Komentara 15

DG
dgtec
12:57 08.04.2015.

Najvišu moguću zatvorsku kaznu , a roditelje novčano . Sve to ponašanje ide od kuće još od najranije mladosti

SW
swimm
12:42 08.04.2015.

ma odmah soma-dva eura kazne i društveno koristan rad pa će ga tata preodgojiti ubrzano

KI
kirilova8
15:05 08.04.2015.

Kazna bez uvjetne. u zatvor na 2,3 godine momentalno , a to sto vicu kako nema mjesta u zatvoru, okej, odmah novcana u iznosu, minimalno 3,4 tisuce. Pa ti tuci i vrijedaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije