Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog proračuna

Na plaće će potrošiti 15 milijuna više, sanirati HNK i Gavellu

'07.07.2009., Zagreb - Hrvatsko narodno kazaliste na Trgu marsala Tita.  Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
19.11.2012.
u 20:00

Dok su obnove i gradnja vrtića opet samo u planu, za plaće u gradskim uredima planira se još više novca

Ukupan iznos za plaće zaposlenih u Gradu Zagrebu, prema prijedlogu proračuna za 2013. godinu, neće se smanjivati kako je to bilo najavljivano u svibnju kada je gradonačelnik Milan Bandić govorio o štednjama. Naime, rezanja plaća neće biti, bit će upravo suprotno. Prema prijedlogu proračuna koji u planu iznosi 6,67 milijardi kuna te je manji od lanjskog 0,45 posto, za plaće zaposlenih izdvojit će se petnaest milijuna kuna više.

Opet vrtići, Kajzerica...

Tako će se, ako ovakav prijedlog dobije zeleno svjetlo, u Uredu gradonačelnika potrošiti pet milijuna kuna više nego lani, a na plaće zaposlenika pročelnika Davora Jelavića i njegova Ureda za izgradnju otprilike 2,6 milijuna kuna. Povećat će se i izdaci za Ured za imovinsko pravne odnose te za Stručnu služba gradonačelnika, a nešto manje plaće bit će u Uredu za energetiku. Osim što je prijedlogom predviđeno povećanje plaća, predviđeni su i brojni projekti koji su bili u programu kapitalnih ulaganja još 2010. godine. Dječji vrtić i osnovna škola na Kajzerici, rekonstrukcija i nadogradnja vrtića Radost, gradnja projektne dokumentacije za vrtić Izvor, samo su neke od stavki koje se dvije godine ponavljaju, a i program sanacije vrtića isti je kao i lani. No, kako kaže pročelnik gradskog ureda za školstvo Ivica Lovrić, to ne znači da navedeni projekti nisu započeti.

– Riječ je o već započetim projektima, neki su i pri kraju. Vrtić na Kajzerici trebao bi biti gotov 2014. godine, a Centar za kulturu Novi Zagreb radi se po fazama, kao i brojni drugi objekti, među kojima i Muzička akademija – pojasnio je pročelnik Lovrić.

Sanacija Hrvatskog narodnoga kazališta, nadogradnja kazališta Gavella, dovršetak zgrade Muzičke akademije samo su dio programa kapitalnih ulaganja.

Za trošak sanacije HNK nema još definiranog iznosa, ali da je obnova potrebna, slaže se i ravnateljica kazališta.

– Zgrada je zadnji put obnavljana 1969. što dovoljno govorio potrebi obnove – kratko je kazala ravnateljica Stela Stazić.

Kazalište Gavella dobit će 2,5 milijuna kuna za sanaciju krova koji prokišnjava, no iz kazališta kažu da imaju i druge planove.

– Planirano je da apliciramo na IPA fondove, a ako uspijemo, trebali bi napraviti rekonstrukciju i nadogradnju kazališta. Sagradila bi se i nova mala dvorana koja bi nam i te kako trebala – kazao je ravnatelj Darko Stazić.

Dogradnja Sv. Ivana

Nastavlja se i gradnja Muzičke akademije, a i za fazu u 2013. godini Grad će platiti 14,5 milijuna kuna te dogradnja Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan za koju će se potrošiti 17,5 milijuna kuna. Velik dio prihoda Grad planira utrošiti i na održavanje cesta i drugu infrastrukturu te za njihovu obnovu i gradnju. U tu se svrhu planira potrošiti milijardu i 290 milijuna kuna od čega će najveći dio, 810 milijuna kuna otići na usluge održavanja koje će većinom biti isplaćene Zagrebačkom holdingu, najviše Zagrebačkim cestama 300 milijuna kuna te Zrinjevcu 146 milijuna.

U obnovu gradskih ulica, groblja te javnu rasvjetu i sanaciju klizišta planira se potrošiti 455 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

LI
LILLIT
15:33 20.11.2012.

Bravo Vito! mozemo mi kritizirat sve propuste gradonacelnika, no nema koristi od toga, jer se mnogo ljudi prodaju za tanjur graga, penzici za jednu jabuku, a sminkerice za jednu ruzu.

VI
Vito
07:06 21.11.2012.

Uz svu modernu opremu Foto: 'Marko Lukunic/Vecernji list" prikazao je ovu sliku poznate zgrade Iako piše da nije obnavljana od 1969.g. nije u stanju prikazati sliku barem jednog prozora Kad se prošećete pored HNK, priđite, pogledajte, no, prije toga uzmitete sredstvo za smirenje Vidjet će te stvarno ruglo nepofarbanih prozora s južne strane Ako nisu prozori pofarbani, kako je tek unutra? Da, nešto su radili na "glavnom zastoru", ali stolartiju treba farbati svakih nekoliko godina

VI
Vito
06:47 20.11.2012.

Povećavaju se troškovi za zaposlene, a opet samo u planu isti dječji vrtići i škole Ma dajte shvatite vrtići i škole donose glasove na izborima Što vi, zaposlenici u kulturi donosite ovoj državi, ovom gradu? Samo trošak Sami ste svjesnijesni da je kultura u Hrvatskoj, kao i u Zagrebu, nestala osmog dana mjeseca svibnja tisućudevestočetrdesetpete godine Onda su "oslobodili" Zagreb od kulture, kao i cijelovitu Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije