Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Jedinstven prostor u Zagrebu: 'Na krovu ćemo sagraditi pravu šetnicu'

Lokacijska dozvola za zgradu URIHO-a dobivena je prije dva tjedna, a u NOP Studiju na Fraterščici punom parom rade na glavnom projektu kako bi dokumentacija bila čim prije gotova
25. veljače 2017. u 21:00 0 komentara 2143 prikaza
24.02.2017., Zagreb - Arhitekt Ivan Galic.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon deset godina čekanja krajem ove godine trebali bi dočekati “prvu lopatu” za 35 milijuna eura vrijedan projekt zgrade URIHO-a.

Lokacijska dozvola dobivena je prije dva tjedna, a u NOP Studiju na Fraterščici punom parom rade na glavnom projektu kako bi dokumentacija bila čim prije gotova. Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću koja već 70 godina djeluje na 15 različitih lokacija tako će konačno dobiti jedinstven prostor.

Građevina u tri dijela

Na parceli između željezničke pruge te nove škole i vrtića na Kajzerici kompleks će se prostirati na oko 30 tisuća četvornih metara, a imat će tri dijela – proizvodni (ortopediju, konfekciju, kožnu galanteriju i obuću, tisak i obradu metala), sportsku dvoranu za osobe s invalidnošću te edukacijsko-rehabilitacijski dom s krevetima.

19.05.2016., Zagreb - Vecernjakova tribina u sklopu programa Kvartoteka. Uz voditeljicu Anu Erdelju gosca tribine bila je Jelena Ricov, procelnica gradskog ureda za poslove vezane uz fondove EU-a. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Kvartoteka Nagodinu gradnja novoga centra URIHO, vrijednog 35 milijuna eura 25.11..2016. Zagreb- Reportaza iz URIHO - Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapo?ljavanje osoba s invaliditetom. Dio pogona na Kajzerici u kojem se tekstilni pogon. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Sedam desetljeća URIHO-a Invalidima u Zagrebu do 2020. hale vrijedne 43 milijuna eura

– Krov kompleksa moći će se koristiti kao šetnica, koju će, osim osoba s invalidnošću kojima su prostori namijenjeni, moći koristiti i stanovnici. Tako će moći uživati u šetnji na više od pet metara – kaže Ivan Galić, vlasnik NOP Studija, dodajući da će uz sportsku dvoranu s teretanom na raspolaganju biti i kuglana te streljana, a u prostor će smjestiti i trgovine, ugostiteljske objekte, dok će oko kompleksa urediti parkove. Osobe s invalidnošću imat će i svoj dom, u kojem će smjestiti dnevne boravke, učionice, manju kongresnu dvoranu, restoran te bazen za fizikalnu terapiju.

Novi centar Novog Zagreba

– Cijeli je kompleks projektiran tako da potpuno zadovoljava sve potrebe osoba s invalidnošću i drugih osoba smanjene pokretljivosti te kako bi im se osiguralo neometano korištenje prostora – kaže Ivan Galić, koji je prilagodio čak i podzemnu garažu u podrumu s 50 mjesta tako što ju je oblikovao u obliku padajuće spirale. Dio Zagreba preko rijeke Save tako će dobiti novi prostor s nizom javnih sadržaja koji Galić naziva novim centrom Novog Zagreba.

>> Vlado Matijević Jaran: Dobijem li na lotu, kupit ću kućicu u zelenom Stenjevcu

''Prometne zgode i nezgode''
Neobična scena u garaži šoping centra u Splitu: 'Može li ta minijatura uopće pokrenuti ovu grdosiju?'
Mercedes više nije san
Mercedes više nije san
Kvalitetnim izborom goriva do novog Mercedesa: Lojalnost koja se isplati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.