Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartoteka

Nagodinu gradnja novoga centra URIHO, vrijednog 35 milijuna eura

19.05.2016., Zagreb - Vecernjakova tribina u sklopu programa Kvartoteka. Uz voditeljicu Anu Erdelju gosca tribine bila je Jelena Ricov, procelnica gradskog ureda za poslove vezane uz fondove EU-a. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL
20.05.2016.
u 12:00

Grad Zagreb ugovorio je više od 20 projekata i 180 milijuna kuna otkako smo ušli u EU

Više od 20 projekata i 180 milijuna kuna.

Toliko je novca ugovorio Grad Zagreb otkako je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Samo neke od njih predstavila je jučer Jelena Ricov, pročelnica Ureda za programe i projekte EU na tribini Večernjeg lista i Soundset Plavog u sklopu Kvartoteke na Kegliću. Mogli se tako saznati da će se već 2017. početi s izgradnjom novog centra URIHO na Kajzerici, koji pripremaju već deset godina, a projekt je u završnoj fazi, vrijedan 35 milijuna eura.

– Kompleks će imati tri cjeline – centar za rehabilitaciju i smještaj, za radnu rehabilitaciju te proizvodno-turistički kapaciteti. Bit će to projekt od gradskog, ali i od nacionalnog značaja – ispričala je Jelena Ricov, dodajući kako se mnogi projekti planiraju financirati putem novog mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU). Zagreb je, uz Split, Rijeku, Osijek, Slavonski Brod, Zadar i Pulu, jedan od kandidata za financiranje aktivnosti putem ITU-a, pa će morati definirati i smjer razvoja u strateškom dokumentu, odnosno, izraditi strategiju razvoja. Jedan od projekata koji bi se tim putem mogao financirati je izgradnja sljemenske žičare, no planira se i obnova tvornica.

–To su Badel, pogon Jedinstvo, vojna bolnica u staroj Vlaškoj u koju se planiraju smjestiti četiri škole, Paromlin i Gredelj – rekla je J. Ricov. U sljedećim godinama planiraju i modernizaciju tramvajskog i autobusnog prometa, kao i prilagodbu infrastrukture za osobe s invaliditetom.

Komentara 1

MI
MikiPrdekana
13:48 20.05.2016.

haha, pa to Bandic govori vec deset godina. Nagodinu, na proljece, ovu jesen itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije