Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Na dječjem igralištu postavljena prva kućica za čitanje

Mini knjižnica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/4
01.10.2014.
u 20:15

Riječ je o pokretu za slobodnu razmjenu knjiga na principu knjiga za knjigu – jednu uzmeš, jednu daš

Na dječjem igralištu u Parku dr. Franje Tuđmana postavljena je prva kućica za knjige u Velikoj Gorici. Riječ je o mini-knjižnici na otvorenom koja djeci omogućuje besplatnu posudbu i međusobnu razmjenu knjiga. Igrajući se u parku, možda će, poput male Zoje, usput nešto i pročitati, prenosi portal Kronike Velike Gorice.

Knjižničarke Dječjeg odjela Gradske knjižnice u kućicu stavile su prve knjige s naljepnicama na kojima piše da knjige pripadaju upravo mini knjižnicama. Zoja je prva imala čast uzeti knjigu, a zauzvrat je u kućicu stavila jednu svoju slikovnicu.

Projekt se oslanja na ideju svjetskog pokreta Little Free Library za slobodnu razmjenu knjiga koji funkcionira na principu knjiga za knjigu – jednu uzmeš, jednu daš – a predstavlja idealni način promoviranja čitanja među djecom.

>> Štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Velike Gorice družili se sa sugrađanima

Komentara 2

C1
cro_123
21:42 01.10.2014.

nadam se da nece ovi vandali zagrebacki odmah to unistit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije