Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas i sutra

Muzej grada Zagreba za Dan grada pripremio je bogat program i koncert Cinkuša

10.02.2013., Zagreb -  Muzej grada Zagreba organizirao je  - Zive slike, kostimiranje svih djelatnika, prijatelja i gostiju Muzeja u povijesne likove iz zivota, kulture i povijesti grada Zagreba. Ban Josip Jelacic.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
30.05.2020.
u 10:02

U povodu Dana grada Zagreba, pripremljeno je i online izdanje slikovnice "Krtica Talpa istražuje Muzej grada Zagreba", s dodanom audio komponentom, kako bi i slijepa i slabovidna djeca mogla uživati u istraživanju Muzeja u društvu krtice Talpe.

Koncert Cinkuša, tematske radionice, vodstvo muzejskim prostorima neki su od atrakcija koje povodom dana zagrebačkih branitelja i Dana grada ovaj vikend priprema Muzej grada Zagreba. Program započinje danas, pa je tako Memorijalni centar raketiranja Zagreba 1991./1995.  u Ulici Frana Petrića 4/I danas otvoren za posjetitelje od 10 do 17 sati, uz besplatan ulaz. 

Sutra je muzej otvoren za sve posjetitelje besplatno, a unutra je pripremljen bogat program kroz cijeli dan. Od 11 do 12 sati posjetitelji će uživati u koncertu sastava Zagrebački cinkuši i zagrebačkim evergreenima poput hitova Dobro mi došel prijatel, Golubovi, Ja ljubim, Suze liju plave oči, Zagreb, Zagreb, a dok roditelji uživaju u koncertu ili tematskom vodstvu "Simboli grada Zagreba" koji se održava u 10 i 12.30, za najmlađi posjetitelji mogu uživati u kreativnoj radionici "Simboli grada Zagreba" od 11 do 12 sati. Sudjelujući u radionici, djeca će saznati priču o gradonačelnikovom lancu iz 19. stoljeća koji se čuva u muzeju. Moći će i sama izraditi svoj svečani lanac gradonačelnika u tehnici kolaža. Sudjelovanje na radionici, poručuju u Muzeju, je besplatno, a namijenjena je djeci predškolske i osnovnoškolske dobi.

Za radionicu je potrebno obavezno se unaprijed najaviti zbog ograničenog broja mjesta muzejskoj pedagoginji Mariji Sabolić pomoću e-pošte na adresu: msabolic@mgz.hr ili putem telefona 01/ 4851 361.

U povodu Dana grada Zagreba, pripremljeno je i online izdanje slikovnice "Krtica Talpa istražuje Muzej grada Zagreba", s dodanom audio komponentom, kako bi i slijepa i slabovidna djeca mogla uživati u istraživanju Muzeja u društvu krtice Talpe. Slikovnica Krtica Talpa istražuje Muzej grada Zagreba cjelovito je edukativno djelo primjereno integriranom poučavanju djece predškolske i mlađe školske dobi, ali i omogućuje percepciju važnosti inkluzije osoba oštećena vida svim dionicima sustava odgoja i obrazovanja.

Djeca kroz slikovnicu upoznaju Muzej grada Zagreba istražujući u društvu Talpe, krtice čija slabovidnost nije ograničavajuća, nego poticajna, a ona djecu upoznaje s načinima i mogućnostima prilagođenoga kretanja kroz Muzej, ističući pritom važnost učenja čitanjem (Brailleovim pismom), dodirivanjem i istraživanjem. Družeći se s Talpom, djeca će upoznati npr. Zlatnu bulu Bele IV., grb grada Zagreba iz 1492. godine, povijest zagrebačke katedrale, profesora Baltazara, izumitelja Slavoljuba Penkalu, Hrvatsko narodno kazalište, reljefni crtež bana Josipa Jelačića, Markovu crkvu… 

Komentara 1

Avatar SharonPO87
SharonPO87
14:44 02.06.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​​​.​​k︆︅︆︅︆︅​​​i​​​s​​s​​​​t​​​​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije