Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mrak Taritaš: 'Bandić Zagreb doživljava kao prostor u kojem je on gazda'

Također je ocijenila kako će premijer Andrej Plenković sigurno podržati Bandića u vezi Hipodroma, dok će Bandić njemu uzvratiti podršku kod nekih drugih stvari
10. lipnja 2019. u 12:44 11 komentara 533 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš komentirala je u ponedjeljak namjeru Gradske uprave da "ugasi" Hipodrom ocijenivši kako je ta zelena površina komparativna vrlina Zagreba, važna i zbog klimatskih promjena, ali gradonačelnik Milan Bandić radi što i kako hoće jer "Zagreb doživljava kao prostor u kojem je on gazda".

Prosvjednici pred Hipodromom PROSVJED Građani iskazali nezadovoljstvo: 'Djeci Hipodroma ovo je drugi dom'

Na pitanje da prokomentira situaciju s Hipodromom, jer se od gradskih čelnika čuje da ga ne žele niti premjestiti nego doslovno "ugasiti", Mrak je ustvrdila da Bandić radi što hoće. "On apsolutno nema nikakvu dilemu, on cijelo vrijeme ima mantru - mene građani biraju i radi što hoće", kazala je Mrak Taritaš.    

Za Zagreb je komparativna vrlina da uz rijeku Savu ima Hipodrom, zelenu oazu i mjesto gdje se tradicionalno održavaju konjički sportovi, a moguće je održavati i neke druge manifestacije. Međutim, kaže Mrak Taritaš, Bandić "mrtav-hladan kaže baš me briga, to su vaši konji, pa nek' idu gdje treba".

Upozorila je na zanimljivost da je na današnjoj sjednici Gradske skupštine točka koja govori o klimatskim promjenama.

Dario Juričan Redatelj Gazde Juričan pisao Bandiću: Na Hipodromu smo postavili temeljac za Muzej korupcije

"Ako govorite o klimatskim promjenama, a u samom centru Zagreba želite pretvoriti zelenu površinu u neki nekretninski biznis, onda su klimatske promjene forma, a ne sadržaj". No, tako se već godinama Bandić ponaša - jedno obećava, a drugo radi, kaže Mrak Taritaš.

Također je ocijenila kako će premijer Andrej Plenković sigurno podržati Bandića u vezi Hipodroma, dok će Bandić njemu uzvratiti podršku kod nekih drugih stvari.

"Oni su se godinama nešto tajno voljeli, a sada je ta ljubav legalizirana, to je ljubav na razini Gradske skupštine i Sabora. To je sustav spojenih posuda, jedan bez drugoga ne mogu", ustvrdila je Mrak Taritaš.

'opservacijski toranj' Konji se sele jer su stigle ideje za vidikovac na Hipodromu

S tim u vezi istaknula je, kad je riječ o mostovima u Zagrebu, da je glavni državni inspektor Andrija Mikulić "onako svisoka poručio resornom ministru - građevinska inspekcija ima svoj plan rada, pa će prema svom planu rada napraviti kako hoće".

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar lip_ko_nadan
  lip_ko_nadan:

  Bandinjo će za 2. godine otići ali ti nećeš doći !

 • Drmiha:

  Mislim da je i sam Bandić svjestan da je njegovoj vladavini došao kraj ali tako isto znam da je od Bandića 1000 puta gore zlo anka-partizanka sa svojim skojevcima. Ako je uspjela opljačkati jadnu Gunju onda možemo samo zamisliti što ... prikaži još!o bi od Zg uradila, da bi se ljepotica mogla vozikati po jahtama i pecati ribe.

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Ono kad svojom pojavom plašiš prolaznike a lopovlukom sve ostale. Za gunju i wc četke spremna!