Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Redatelj Gazde

Juričan pisao Bandiću: Na Hipodromu smo postavili temeljac za Muzej korupcije

Dario Juričan
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
07.06.2019.
u 08:05

Sjećate li se uopće Hipodroma Gradonačelniče? Nekad ste tamo držali konje, sjećate li se barem njih? Niste ih, doduše, stavili u imovinsku karticu... - piše redatelj Gazde

Redatelj Dario Juričan, poznat po dokumentarnom filmu Gazda, jutros je uputio otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem se predstavlja kao kustos "Muzeja korupcije" za koji je kamen temeljac, kako navodi u pismu, postavljen na zagrebačkom Hipodromu.

Ranije je objavljeno da je na Hipodrom stigla obavijest da se trebaju iseliti do 1. prosinca jer to područje ide u aktiviranje građevinske zone za Zagreb City, ili popularno zagrebački Manhattan.

- Na zagrebačkom Hipodromu postavili smo kamen temeljac za Muzej korupcije. Logično je to mjesto, jer Muzej korupcije od početka  izražava podršku svim Vašim smionim namjerama. Budući Muzej korupcije će, u svojstvu hrama, biti smješten u samom središtu planiranog projekta Zagreb City (Grad u gradu), jer - složit ćete se - korupcija je naša religija i jedina iskrena mantra o zajedništvu - piše u pismu Juričan, koji je bio promijenio ime u Milan Bandić, ali je rješenje za promjenu u međuvremenu poništeno.

Upravo je Bandić tema novog Juričanovog dokumentarca, Kumek.

- Sjećate li se uopće Hipodroma Gradonačelniče? Nekad ste tamo držali konje, sjećate li se barem njih? Niste ih, doduše, stavili u imovinsku karticu, ali tamo nema ni Vaših satova, ni Vašeg, basnoslovno skupog, talijanskog i francuskog dizajnerskog namještaja kojeg Vam je preporučio vrli zagrebački arhitekt, niti stanova kojima raspolažete, a nema bogme ni oldtimera koje ste pospremili u onu garažu u Grudama, garažu nad kojom ste uredno postavili nadzorne kamere. Muzej korupcije u potpunosti podržava Vašu odluku da sada, kad na Hipodromu više nema Vaših konja, dođu Vaši prijatelji i kumovi građevinari i naprave urbana čuda na kakva smo od Vas i navikli - objavio je Juričan.

Dario Juričan
1/20

- Nadam se da će Vam u planiranju GUP-a za Hipodrom pomoći Vaši suradnici koji su na Županijskom sudu osuđeni za manipulaciju i krivotvorenje GUP-a. Ti su ljudi sad već vrlo iskusni i znaju kako se izvući s minimalnom, po mogućnosti uvjetnom kaznom. Mene iskreno vesele Vaše nove radne pobjede, Vi ste još 2009. za početak Vaše predsjedničke kampanje skovali krilaticu: Za Hrvatsku k'o konj!  i ja se nadam da ćete ju obnoviti, jer za Hrvatsku k'o konj nam jedino ima smisla u ova vremena. A samo je neki konj mogao 2008. izjaviti: „Dok sam ja gradonačelnik, prostor se Hipodroma neće dirati“ - zaključuje Juričan u pismu.

Ključne riječi

Komentara 3

TM
trade_mark
09:08 07.06.2019.

jedva čekam film!

DO
dopizdilomi
08:47 07.06.2019.

Sigurno ste mislili Bandić pisao Bandiću.

TI
Tigarrr
12:11 30.10.2019.

Kad ce film?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije