Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Juričan pisao Bandiću: Na Hipodromu smo postavili temeljac za Muzej korupcije

Sjećate li se uopće Hipodroma Gradonačelniče? Nekad ste tamo držali konje, sjećate li se barem njih? Niste ih, doduše, stavili u imovinsku karticu... - piše redatelj Gazde
07. lipnja 2019. u 08:05 3 komentara 1009 prikaza
Dario Juričan
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Redatelj Dario Juričan, poznat po dokumentarnom filmu Gazda, jutros je uputio otvoreno pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u kojem se predstavlja kao kustos "Muzeja korupcije" za koji je kamen temeljac, kako navodi u pismu, postavljen na zagrebačkom Hipodromu.

Na Savskom mostu nastala rupa duga nekoliko metara Opasnost Nastala rupa duga nekoliko metara, sanacija Savskog mosta stajat će 23 mil. kn

Ranije je objavljeno da je na Hipodrom stigla obavijest da se trebaju iseliti do 1. prosinca jer to područje ide u aktiviranje građevinske zone za Zagreb City, ili popularno zagrebački Manhattan.

- Na zagrebačkom Hipodromu postavili smo kamen temeljac za Muzej korupcije. Logično je to mjesto, jer Muzej korupcije od početka  izražava podršku svim Vašim smionim namjerama. Budući Muzej korupcije će, u svojstvu hrama, biti smješten u samom središtu planiranog projekta Zagreb City (Grad u gradu), jer - složit ćete se - korupcija je naša religija i jedina iskrena mantra o zajedništvu - piše u pismu Juričan, koji je bio promijenio ime u Milan Bandić, ali je rješenje za promjenu u međuvremenu poništeno.

Upravo je Bandić tema novog Juričanovog dokumentarca, Kumek.

Zdravko Mamić Zdravko Mamić: 'Živ ne bih došao u hrvatski zatvor. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Da vam nacrtam?'

- Sjećate li se uopće Hipodroma Gradonačelniče? Nekad ste tamo držali konje, sjećate li se barem njih? Niste ih, doduše, stavili u imovinsku karticu, ali tamo nema ni Vaših satova, ni Vašeg, basnoslovno skupog, talijanskog i francuskog dizajnerskog namještaja kojeg Vam je preporučio vrli zagrebački arhitekt, niti stanova kojima raspolažete, a nema bogme ni oldtimera koje ste pospremili u onu garažu u Grudama, garažu nad kojom ste uredno postavili nadzorne kamere. Muzej korupcije u potpunosti podržava Vašu odluku da sada, kad na Hipodromu više nema Vaših konja, dođu Vaši prijatelji i kumovi građevinari i naprave urbana čuda na kakva smo od Vas i navikli - objavio je Juričan.

Dario Juričan
1 / 20
Zagreb: Bandić na bageru započeo radove na izgradnji sljemenske žičare

- Nadam se da će Vam u planiranju GUP-a za Hipodrom pomoći Vaši suradnici koji su na Županijskom sudu osuđeni za manipulaciju i krivotvorenje GUP-a. Ti su ljudi sad već vrlo iskusni i znaju kako se izvući s minimalnom, po mogućnosti uvjetnom kaznom. Mene iskreno vesele Vaše nove radne pobjede, Vi ste još 2009. za početak Vaše predsjedničke kampanje skovali krilaticu: Za Hrvatsku k'o konj!  i ja se nadam da ćete ju obnoviti, jer za Hrvatsku k'o konj nam jedino ima smisla u ova vremena. A samo je neki konj mogao 2008. izjaviti: „Dok sam ja gradonačelnik, prostor se Hipodroma neće dirati“ - zaključuje Juričan u pismu.

Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti