Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Ministarstva

Mobilni šalter na turneji po Zagrebačkoj županiji

26.06.2014., Kistanje - Projektom mobilnog salterskog ureda Ministarstvo unutarnjih poslova osiguralo je starijim i tesko pokretnim gradjanima brzu izradu osobnih dokumenata bez da odlaze u policijske postaje nadlezne za to. Dolaskom mobilnog saltera grad
22.04.2015.
u 15:00

Za sada je veoma slab interes, u Dugom Selu usluge mobilnog šaltera nije koristio nijedan stanovnik.

Iako se na mobilnom šalteru Policijske uprave zagrebačke mogu obaviti mnogi birokratski poslovi bez čekanja u redu i u blizini doma, projekt za sada, čini se, nije prihvaćen u Zagrebačkoj županiji.

Naime, usluge mobilnog šaltera koji je u travnju na turneji u gradovima Županije nitko u Dugom Selu nije iskoristio, a tijekom tri dana u Ivanić Gradu odazvalo su se svega pet osoba.

Brzo i praktično

Na mobilnom se šalteru može prijaviti i odjaviti prebivalište, a građani mogu obaviti sve poslove vezane uz matični broj te registrirati vozilo ili izvaditi novu osobnu iskaznicu, putovnicu te vozačku dozvolu. Radi se zapravo o prijenosnom koferu koji je u potpunosti opremljen da bi zamijenio klasični šalter, a njegove je prednosti, samo u ožujku, u Zagrebu, prepoznalo 899 građana.

- Radi se o veoma praktičnoj pomoći svima koji zbog bolesti, starosti ili bilo kojeg drugog razloga ne mogu doći u urede Ministarstva unutarnjih poslova, a procedura je veoma jednostavna i za njezino su provođenje dovoljna svega dva policijska službenika - objasnila je Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a u kojem se, kao i u Policijskoj upravi Zagrebačkoj, nadaju da će stanovnici Zagrebačke županije prepoznati sve prednosti projekta.

Službenici će danas, 23., 24. i 27. travnja biti u Zaprešiću, u općinama Bistra, Marija Gorica, Pušća i Dubravica. Za kraj, mobilni je ured 29. travnja u Svetoj Nedelji te 30. travnja u Bregani. Građani Svete Nedelje i Bregane koji ne iskoriste usluge mobilnog šaltera, sve birokratske poslove moraju, kao i inače, obaviti u Samoboru.

Dolaze na poziv

Koje je dokumente potrebno donijeti te sve detalje o terminima mobilnog šalterskog ureda moguće je pronaći na službenim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, www.mup.hr, te na broju telefona 098/982-1977.

Iako je mobilni šalter zamišljen kao pomoć starijima, bolesnima i slabije pokretnim osobama, svi su pozvani da koriste njegove usluge. Također, svi koji žele dogovoriti dodatni termin korištenja ureda mogu se javiti u najbližu Policijsku upravu ili u Ministarstvo unutarnjih poslova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije