Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bosanskohercegovački restoran u Radničkoj

Miriše peka, krčka se raštika...

12.04.2016., Zagreb - Restoran Mostovi na Radnickoj cesti u ponudi ima hercegovacku kuhinju. Ivan Vunic, Ruzica Cerkelj i Mateo Orlic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
22.04.2016.
u 20:00

Restoran su odlučili temeljiti na bosanskohercegovačkoj kuhinji jer smatraju da tako nešto u Zagrebu nedostaje.

Kuhana raštika sa suhim mesom, šarena dolma, bosanski lonac, japrak i teletina ispod peke. Domaći bosanskohercegovački recepti postali su glavni adut na meniju restorana “Mostovi”, koji su u Radničkoj cesti 1 još prije osam godina otvorili supružnici Velimir i Ružica Čerkez.

– Dosad nam je ponuda uglavnom bila usmjerena na roštilj i slična mesna jela. Imali smo poneko jelo iz Bosne i Hercegovine, ali sada smo odlučili meni temeljiti upravo na tim jelima – objasnila je Ružica Čerkez te dodala kako su ona i suprug skupljali originalne recepte od kuharica iz okolice Širokog Brijega. Također, u ponudi imaju pite te burek.

– Da smo pravi bosanskohercegovački restoran, vidi se kada kod nas netko naruči burek sa sirom. Tada, naime, dobije jedan jedini burek koji postoji, onaj s mesom, ali poslužen s kriškom sira na tanjuru – kroz smijeh napominje vlasnica restorana koja se sa suprugom u Zagreb doselila prije više od 30 godina.

Restoran su odlučili temeljiti na bosanskohercegovačkoj kuhinji jer smatraju da tako nešto u Zagrebu nedostaje. Kažu da nisu ćevapi jedino što se može ponuditi.

– Jela su jako zanimljiva za pripremu jer su slična hrvatskim receptima, ali ipak drugačija. Tako se u bosanskom loncu čak tri vrste mesa kuhaju s povrćem, a šarena dolma najsličnija je punjenoj paprici samo što se pune i tikvice, rajčica... – kaže kuhar Ivan Vunić te napominje kako su ipak i dalje popularna jela po kojima je restoran isprva bio poznat. Tako gosti najčešće naručuju rebarca koja se po posebnom receptu pripremaju čak četiri dana. •

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
00:09 24.04.2016.

Osobno, ja da narucim 'burek sa sirom' ili kako to neki nazivaju 'sirnica' i dobijem onaj sa mesom i krisku sira, samo bi rekao dovidjenja i osjecao bi se prevarenim, osim, ako na menu-u pise da je 'burek sa sirom' zapravo 'burek sa mesom' s komadicom sira. Nije bas za hvaljenje. Drugo restoran nije a la carte, vec klasika.

SI
sinishazgb
16:09 25.04.2016.

Bravo, narucim jedno a dobijem deseto... Logika vam je jaca strana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije