Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Upozoravajući dopis: Minus u zagrebačkom proračunu prešao milijardu kuna!

Na početku dopisa ističe se da je od prošle godine novim zakonom propisano kažnjavanje za nepostupanje po nalogu Državnog ureda za reviziju (DUR), a koji je u izvještaju financijske revizije za 2018. koja još nije dostupna javnosti, Gradu Zagrebu kao najvažnije naložio pokrivanje manjka. Grad Zagreb dužan je prema tom nalogu postupiti ako ne želi biti kažnjen.
03. veljače 2020. u 10:46 21 komentara 3701 prikaza
Milan Bandić sa suradnicima obišao lokaciju nekadašnjeg DIOKI-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Manjak u proračunu Grada Zagreba krajem 2019. premašio je milijardu kuna te se od čelnika gradskih ''ministarstava'' hitno traži striktno ograničavanje potrošnje, nepreuzimanje novih obaveza, preispitivanje socijalnih i ostalih prava te pronalaženje drugih oblika financiranja, prenosi Poslovni dnevnik.

Milan Bandić neće odustati Bandić poručio: Neće me nitko zaustaviti, nikakvi žmigavci i nikakva mizerija

Sukus je to upozoravajućeg dopisa koji je prošli tjedan na adrese gradonačelnika Milana Bandića, njegovih zamjenica Olivere Majić i Jelene Pavičević Vukičević te pročelnika svih gradskih tijela uputila Daniela Juroš Pečnik, pročelnica Gradskog ureda za financije, navodi dnevnik.

Na početku dopisa ističe se da je od prošle godine novim zakonom propisano kažnjavanje za nepostupanje po nalogu Državnog ureda za reviziju (DUR), a koji je u izvještaju financijske revizije za 2018. koja još nije dostupna javnosti, Gradu Zagrebu kao najvažnije naložio pokrivanje manjka.  Grad Zagreb dužan je prema tom nalogu postupiti ako ne želi biti kažnjen.

Ponukan ovim nalogom, Gradski ured za financije prošli tjedan poslao je dopis svim gradskim uredima u kojem traži da povećaju prihode i smanje rashode. U dopisu, između ostaloga, stoji da se od njih zahtijeva striktno ograničavanje proračunske potrošnje, pronalazak novih oblika financiranja te nepreuzimanje novih obaveza, kao i preispitivanje socijalnih i ostalih prava.

Veliki prosvjed protiv Bandića u Zagrebu 'Bandiću je kraj' Na dosad najvećem prosvjedu protiv Bandića okupilo se nekoliko tisuća ljudi: 'Dosta je!'

U nešto manje dramatičnom tonu pročelnica Juroš Pečnik uštede je od gradskih čelnika zatražila i lani, no čini se da su ostali gluhi na upozorenja Gradskog ureda za financije, što je dovelo do daljnje akumulacije manjka koji se u 2019. povećao za oko 400 milijuna kuna. Uz manjak od 629 milijuna iz 2018., premašio je milijardu kuna, donosi Jutarnji list.

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
TEŠKA ODLUKA
Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'
Ivanić-Grad
Grad po svačijoj mjeri
Ivanić-Grad: Moderna sredina pogodna za svakoga
  • max:

    Nema razloga za brigu - kumovi i rođe imaju prioritet prilikom naplate, a za uhljebe će povećanje plaće stići na vrijeme. A roditelji djece u vrtiću su ionako navikli da im moraju nositi hranu u vrtić.

  • ruksak2:

    lova je kod kumeka i rođa, manjina, roma, neradnika, niškoristi i uhljeba, a vi koji zarađujete i privređujete samo plaćajte najveći prirez u državi da to financirate!!!!!!!!

  • I-To:

    Bože gdje živim ali ovo je moja Domovina ljudi što da radimo.