Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bandiću je kraj'

Na dosad najvećem prosvjedu protiv Bandića okupilo se nekoliko tisuća ljudi: 'Dosta je!'

Veliki prosvjed protiv Bandića u Zagrebu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/37
01.02.2020.
u 16:45

Transparenata je svakakvih: od onih standardnih na kojima piše slogan prosvjeda: “Dosta je!” do onih sa izjavama poput “Smeće van iz Podsuseda” , “Ne treba nama koronavirus, mi imamo Milana Bandića”, “Bandiću je kraj, čeka ga Remetinečki gaj”

Na prvom prosvjedu rekli su mu da odstupi, na drugom su bili porotnici i poručili mu da je kriv, a sad mu šalju još jednu poruku – da je dosta. Zagrepčani su se danas u 16 sati još jednom u velikom broju okupili na Trgu bana Jelačića, a ovo je bio treći i dosad brojčano najveći skup protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

VIDEO Uživo s Trga bana Josipa Jelačića

Zviždaljke, bubnjevi, maske

Zajednički su ga organizirali inicijativa “Zagreb te zove” te udruge Siget, Zelena akcija i Pravo na grad. Nakon prvog prosvjeda održanog 21. prosinca pod sloganom „Odstupi“ i drugog s parolom „Kriv si!“, koji se održao početkom siječnja, ovaj put tisuće ljudi jednoglasno su vikale: “Dosta je!” Organizatori su se za prosvjed dobro pripremili, na Trgu je postavljena velika pozornica, a da atmosfera ostane zagrijana, između govora lokalni su glazbenici imali glazbene točke.

Pripremili su se i prosvjednici pa su se tako od Manduševca sve do Male kavane vijorili transparenti sa sloganom prosvjeda, kao i oni s natpisima poput “Bandiću je kraj, čeka ga Remetinečki gaj” i “Ne treba nama koronavirus, mi imamo Milana Bandića”. Zviždaljke, zvončići i bubnjevi bili su glavni dodaci većine prosvjednika, a da gradonačelnika podsjete na jak smrad u Novom Zagrebu i nedavne probleme s kvalitetom zraka u cijelom gradu, neki su na skup stigli i s kirurškim maskama.

VIDEO Prosvjednici skandiraju "lopovi, lopovi"

– Danas ćemo nastojati biti jako glasni i iz sve snage vikati – dosta je. Dosta je nepravde, poskupljenja, krivih odluka u gradu, svega što se donosi bez građana – poručila je Gordana Pasanec iz Udruge građana Siget, jedna od organizatorica prosvjeda, dok su tisuće okupljenih skandirale: “Dosta je!” i “Odlazi”.

FOTO Veliki prosvjed protiv Bandića u Zagrebu

Veliki prosvjed protiv Bandića u Zagrebu
1/29

GUP pogoduje investitorima

Glavna tema ovog skupa izmjene su GUP-a o kojima će se raspravljati u četvrtak na 31. sjednici Gradske skupštine. Ovako predloženi GUP, smatraju organizatori, loš je i pogoduje investitorima, a zanemaruje građane i njihove želje. Žele zato da se umjesto postojećeg izradi novi GUP, koji bi zadržao gradsko zelenilo. Problem je, kazali su iz Zelene akcije, i u gospodarenju otpadom, napominjući da grad već 20 godina nema odgovarajuću politiku u tom području.

Velik je problem i infrastruktura jer Zagreb, tvrde, nema sortirnice ni centar za obradu glomaznog otpada, a tako profitiraju samo pojedine interesne skupine i privatnici koji i zarađuju od odvojenog otpada. Osim toga, organizatori prosvjeda ističu da Bandić za svoje ortake čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, dok stanovnike Zagreba ostavlja da se guše u smeću čiji je odvoz trebao drastično poskupjeti.

Prvog čovjeka grada ovaj prosvjed očito nije previše uznemirio pa ga je ranije odbio komentirati, rekavši tek da “uvijek neki prosvjeduju i fućkaju, a neki delaju”. 

VIDEO Građani se počeli okupljati na trgu

 

Komentara 189

TP
THIRD_POSITION
17:02 01.02.2020.

SDP je 2000-e i postavio Bandića, odrekao ga se tek 2009-e zbog njegove kandidature na predsjedničkim izborima.

DU
Deleted user
16:11 01.02.2020.

ja mislio idu na koncert lepe brene....

Avatar El_Delinquente
El_Delinquente
16:25 01.02.2020.

Novo dogadjanje naroda? SDPovi stratezi u osvajanju glavnoga grada, koji im je oduzeo bivsi "ugledni" a sada zbog izdaje oduvjek kriminalni Bandic. Ako ih zbog kriminala u Zagrebu izlazi 10.000 onda bi zbog kriminala trebali u Rijeci izlaziti 50.000 a u Istri 200.000. Samo.... koga interesira kriminal u ljevici. Sve je samo podredjeno vodjenjem vlasti i novim uspjesnijim vodjenjem Hrvatske u propast. 4to najgore mjesto na svijetu nije dovoljno, moze to i gore. Stazic, Beljak, Mavas, Jovanovic, IDSovci i Ana Mrak Taritas bi to uspjeli garant!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije