Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispeci pa reci

Ministarstvo financija demantira Bandića: Poslali smo ti odgovor

fotka dana, bandić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
29.11.2011.
u 21:02

Na zadnjoj se Skupštini gradonačelnik požalio da nije dobio očitovanje Ministarstva u svezi vrtića, što je njih razljutilo

Ministarstvo financija demantiralo je izjavu o naplati vrtića gradonačelnika Milana Bandića (u utorak na Skupštini) kako nije dobio odgovor Ministarstva financija jer bi u protivnom prema njemu i postupio. Ministarstvo je demantiralo Bandića.

"Ministarstvo financija se dana 15. lipnja 2011. očitovalo Gradu Zagrebu o financijskim aspektima Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja – korisnika usluga, a vezano uz odredbe Zakona o proračunu, te isto dostavilo na znanje Gradskoj skupštini. Time je Ministarstvo financija, u okviru svoje nadležnosti, dalo svoje mišljenje na primjenu odredbi Zakona o proračunu, a vezano uz problematiku naplate vrtića", stoji u priopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, skupštinska zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić upitala je gradonačelnika hoće li se konačno riješiti problem naplate vrtića, zbog kojeg su vrtići i roditelji, kazala je, u kaosu. Na to joj je Bandić odgovorio kako dolijeva ulje na vatru, da nije ni jednom predložio nezakonitu odluku te da čeka odgovor Ministarstva financija. A upravo je u tom odgovoru iz lipnja, o kojem su bili izvjestili i mediji, utvrđeno kako model plaćanja vrtića naprosto mora biti usklađen s proračunom.

Komentara 3

VI
Vito
08:12 30.11.2011.

A upravo je u tom odgovoru iz lipnja, o kojem su bili izvjestili i mediji, utvrđeno kako model plaćanja vrtića naprosto mora biti usklađen s proračunom. I sad bi roditelji morali tu rečenicu razumjeti? Zašto onda mediji ne objave, nene traže original, odgovor tog ministarstva i ne pitaju \"svoje\" odvjetnike zaobjašnjenje pa to objašnjenje ne pretvore u jasno laičko stanje - plaćate 200 i 600 kuna i gotova pripovjetka...

LO
lopoč
09:01 30.11.2011.

svima njima odgovara ovaj cirkus jedan dobročinitelj drugi zločest pa opet obrnutim redom kao da smo mi svi bez mozga kada ravnateljice ne budu ustoličene dugovječno imati će mo transparentnost i borbu dokazati se ravnatelji škole i ravnateljice vrtića odjedanput dobili zanimanje

DE
demokršćanin
23:44 01.12.2011.

ON NIJE IZREKAO da ne laže,samo ponekad ne govori istinu,jer on stalno govori neistine,a nada se ulasku u sabor.Baš bi imali istinoljubivog predstavnika naroda.Već smo ih imali mnogo,a koliki će i opet doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije