Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Skenderica'

Stogodišnjakinja u kojoj Bandić plače, pjeva i mota sarme

24.11.2017.
u 16:33

Smješten u Remetama, Skender je jedno od omiljenih mjesta gradonačelnika.

Slavio je tamo, pjevao, plakao, smotao stotine sarmi i primio tisuće čestitki. Gradonačelnik Milan Bandić svake se godine krajem studenog obavezno vraća “Skenderici”, kako bi tamo proslavio svoj rođendan, a obiteljski restoran u Remetama ne zaobilaze ni ostali političari te državni dužnosnici.

Tradicionalna zagrebačka kuhinja ono je što Skender drži na životu već 105. godinu, a ajngemahtec, gibanica i picek s rizi-bizijem u toj se gostionici mogu pojesti još od 1912., kad ju je kao izletište Remetski brijeg utemeljio Anton Skender. Restoran danas drži njegova praunuka Željka Plejić, koja za preuzimanje tradicije priprema i svoja dva sina, a čitava obitelj većinu dana provodi upravo u restoranu. Jesu li bili baš i na svakoj gradonačelnikovoj fešti, nije poznato, ali se zato on, osim sa svojim gostima, voli podružiti i s osobljem Skendera.

S tamošnjim je kuharicama u siječnju 2010., u jeku predsjedničke kampanje, spremao sarmu za svoje suradnike, a tada je rekao kako, ako i ne pobijedi na izborima, “ne bu se ubil” jer čista obraza sa svojim Zagrepčanima on i dalje može popiti kavu. Bio je i u pravu jer predsjednik postao nije, ali dva su ga puta nakon toga stanovnici metropole odabrali kao prvog među jednakima, što je on, između ostalog, proslavio i u “Skenderici”. 

Pogledajte i video: Kako će izgledati novi zagrebački rotor

Ključne riječi

Komentara 24

SI
siskic
22:05 24.11.2017.

koji je ovo cirkusant.....

Avatar dras32
dras32
16:39 24.11.2017.

Ja bi u taj restoran poslao sanitarnu inspekciju, ako Bandic tamo mota sarme kad mu se cefne a cisto sumnjam da redovito ide na sanitarne preglede i ima sanitarnu knizicu kao sto moraju imati tete po ducanima i kuhinjama restorana.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
17:16 24.11.2017.

Sami demagozi, koji bi u nekoj situaciji da su primorani raditi van zemlje, bili sposobni samo šamarati tanjure u nekom od restorana, jer drugo ništa ne znaju raditi, osim prodavati demagogiju, koja u Hrvatskoj pada na plodno tlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije