Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić: 'Nema 'afere stupići. Naiđe čovjek i uslika i pošalje...'

"Grad nije u nadležnosti onih stvari za koje vi očekujete od grada da to radi. Nismo mi niti inspekcija niti mirovinsko niti policija. Mi smo poslodavci. Vi mislite da idemo provjeravati u tvrtke?
21. prosinca 2017. u 13:12 7 komentara 1783 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ustvrdio je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine da nema nikakve afere niti slučaja oko dvostrukih stupića postavljenih u Novakovoj ulici na Gornjem gradu te je odbacio optužbe da Grad poslujući s privatnim zaštitarskim firmama u kojima su loši radni uvjeti podržava brutalno izrabljivanje i kršenje zakona.

Dvaput je dvaput 'Mnogostup' u Zagrebu zapalio društvene mreže: 'Računaj koliko je para otišlo...'

SDP-ov gradski zastupnik upitao je gradonačelnika za slučaj duplih stupića na Gornjem gradu, slika čega se pojavila u medijima te se proširila društvenim mrežama, nakon čega su uslijedili negativni komentari. Zanimalo ga je i kolika je šteta nastala uklanjanjem stupića.

1 / 3
Komentatori na društvenim mrežama bili su ljutiti i ironični, a oglasila se i Anka Mrak Taritaš. Izgleda da je širenje fotografija urodilo plodom.

"Ovo nije afera niti slučaj. Zagrebačke ceste postavljaju stupiće, skidaju jedne i stavljaju druge i naiđe čovjek i uslika i pošalje medijima i vi se toga uhvatite", odgovorio je Bandić, dodavši da nikakva financijska šteta nije nastala.

Mate Kapović (Radnička fronta) osvrnuo se na loše uvjete radnika u dvjema privatnim zaštitarskim firmama Bilić Erić i V- grupi koje posluju s Gradom i čuvaju različite lokacije i prostore u vlasništvu Grada, upitavši gradonačelnika kako je moguće da zaštitari koji čuvaju prepoznatljive gradske lokacije rade na crno i je li moguće da grad za to ne zna i podržava brutalno izrabljivanje i kršenje zakona.

"Grad nije u nadležnosti onih stvari za koje vi očekujete od grada da to radi. Nismo mi niti inspekcija niti mirovinsko niti policija. Mi smo poslodavci. Vi mislite da idemo provjeravati u tvrtke?", odgovorio je Bandić, ustvrdivši da te tvrtke vjerojatno rade za Grad sukladno zakonu i pozitivnim zakonskim propisima.

"Da li je to točno što govorite nije posao gradonačelnika. Posao za Grad rade korektno i pošteno i za to dobiju naknadu", dodao je, pozvavši Kapovića da sve to prijavi nadležnim institucijama.

Stanko Kordić (Glas) upitao je gradonačelnika postoje li kriteriji za dodjelu povlaštenih karata i koliko ih je dodijeljeno, na što mu je Bandić obećao da će mu stručne službe dostaviti odgovor još za vrijeme trajanja sjednice.

>> Advent u Zagrebu 2017.

1 / 53
Advent u Zagrebu 2017.

Kordić je prozvao stručnu službu za to što dva mjeseca nije dobio odgovor na pitanje koje je postavio na jednoj od sjednica te je podsjetio Bandića da je na prošloj sjednici rekao da on kontrolira sve vezano za dostavu odgovora zastupnicima. Kordić je ustvrdio da Bandić sada vraća lopticu na svoju stručnu službu.

"Točno je što ste vi rekli da sam ja odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu i da ja to kontroliram. Sad ću vam ispričat jedan vic: Lovio Bandić ribicu u Savi i uhvati zlatnu ribicu, drži je u ruci i kaže: Reci brzo, nemam vremena. To je odgovor na vaše pitanje", poručio mu je ironično Bandić.

SDP-ovu gradsku zastupnicu Tamaru Ćubretović zanimalo je kada će se preurediti Trg dr. Franje Tuđmana. Bandić je kazao da je prometna studija koju izrađuju Institut prometa i veza i Fakultet prometnih znanosti pri kraju, nakon čega treba vidjeti može li se ona usuglasiti s projektom arhitekta Nenada Fabijanića.

"Institut prometa i veza i Fakultet prometnih znanosti su pri kraju tog uratka, a onda se treba usuglasiti i vidjeti da li se mogu približiti stavovi projekta arhitekta Fabijanića i prometne studije koja ovih dana treba ugledati svjetlo dana. Nisam to htio opustiti u realizaciju dok nemamo cjelovit problem riješen, odnosno prometnu studiju", kazao je.

Ivica Lovrić i Milan Bandić Afera Štandovi Bandić i Lovrić danas imaju pripremno ročište: 'I Švaljek je radila isto' Sjednica Skupštine Proračun prolazi “glatko”, ali Bandića čeka frka u Holdingu Milan Bandić 'PRENAPUHAN?' Bandić o zagrebačkom proračunu: 'Nigdar ni bilo da nekak ni bilo'
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    ZG Ceste, podružnica br. 008, ovlašten za zastupanje Ante Todorić, dakle u sastavu ZG Hodlinga kojeg je osnivač Grad

  • Deleted user:

    Zg.ceste su podružnica Holdinga. Grad Zagreb je osnivač Holdinga. Član Skupšine Holdina je M. Bandić. Kazne je djelo voditi poslovanje manirom lošeg gospodara; nemarno se odnositi prema novcu građana, naručivati nepotrebne ili besmislene poslove te tako gomilati troškove , ne ... prikaži još!e brinuti plaćaju li dobavljači i partneri na vrijeme nego pustiti da dugovi rastu a kasnije ih prevaliti građanima i radnicima na leđa....Kriminal, što drugo?

  • than:

    Bandic samo fontane gradi i stupice mijenja... To je tako kada odrastes u zadnjoj vu...... Naravno. Dolazi Bozic, a kum misli kupiti djetetu novi auto za gotovinu.