Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Skupštine

Proračun prolazi “glatko”, ali Bandića čeka frka u Holdingu

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.12.2017.
u 09:22

Financijski plan za 2018. godinu zastupnici će prihvatiti jer je gradonačelnik prihvatio sve amandmane koalicijskih partnera

Svi amandmani koalicijskih partnera prihvaćeni su, a oni oporbe odbijeni.

Bez razloga su se zastupnici, čini se, trudili napisati gotovo pedeset primjedaba na proračun za sljedeću godinu kad je i više nego jasno da će za financijski plan 2018. gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj sjednici Skupštine imati sasvim dovoljno ruku.

HDZ kao i prošle godine

Nije se jučer posebno naživcirao zbog kritika uglavnom lijevih zastupnika, kojima je poručio samo “da su izbori gotovi”.

– Oporba je, izgleda, još u kampanji. Nemam ja tu puno reći osim da nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu – krležijanski je nastupio Bandić, pa rekao kako je njegov “stručni tim” na dnevnoj vezi s koalicijom, s kojom je i dogovorio prihvaćanje njihovih amandmana. Najveći od njih uputio je HDZ, koji traži 70 milijuna kuna za rješavanje imovinskopravnih odnosa za produženje Branimirove do Sesveta. Kao i prošle godine, tražili su hadezeovci i dogradnju doma zdravlja u Španskom, izgradnju vrtića u Svetoj Klari i Brezovici, kao i rješavanje statusa Kulturnog centra u Dubravi.

– Svih sedam amandmana koje smo uputili racionalni su i stabilizirajući, pa ne vidim razloga da se ne usvoje – rekao je HDZ-ov Andrija Mikulić, čiji su koalicijski partneri u Skupštini, Neovisni za Hrvatsku, tražili od Bandića dodatna ulaganja u rekonstrukciju vodoopskrbnih cjevovoda, gradnju istočnog jarunskog mosta te implementaciju automatskog upravljanja prometom.

Pogledajte galeriju sjendice na kojoj se očekivala promjena imena Trga:

1/24

Manje dati Dinamu

I dok će oni dobiti ono čime su gradonačelniku uvjetovali donošenje proračuna, bez svojih će zahtjeva ostati ostale stranke. GLAS je, primjerice, tražio da se ne smanjuju sredstva za subvenciju javnog prijevoza, da se povećaju donacije za udruge mladih, kao i da se ne prepolovljuje novac namijenjen udrugama koje skrbe o životinjama. Među SDP-ovcima najviše se angažirao Matej Mišić, koji je uputio sedam amandmana tražeći da se povećaju iznosi Savjetu mladih, mažoretkinjama, izviđačkim udrugama, ali i ona za opremanje predškolskih ustanova te namijenjena prehrani u školama. Manje novca trebalo bi ići Dinamu, zaključio je lijevi blok, pa predložio više novca za gradnju novih škola te lokalnu samoupravu. Jedini bez amandmana bio je HNS, čiji je Tomislav Stojak zaključio kako se oni ionako neće prihvatiti, pa pozvao kolege da ne dižu ruku za proračun. Dovoljno će glasova Bandić ipak imati, a problem mu idućih mjeseci neće stvarati proračun, već Holding. Božićnice su zaposlenici trgovačkog društva jučer obustavljene, pa sad skupljaju potpise te protiv Holdinga pokreću tužbu.

Pogledajte Advent u Zagrebu:

Komentara 5

DU
Deleted user
10:14 21.12.2017.

Lako je imati dar rasipništva; ...kao vlasnik ZET-a dopustiti da Tisak -Agrokor nagomila 68 milijuna kuna duga za prodane karte. Tko je opljačkao ZET za tih 68 milijuna? Grad Zagreb. Agrokor je i Gradu dužan oko 17 milijuna kn. Gradd - tj.gradonačelnik, očito se prema našem novcu odnosi vrlo nonšalantno? A DORH? Bandić nanosi lošu štetu nemarnim i neodgovornim obavljanjem dužnosti fobrog gospodara i vlasnika, ali njemu to ova država očito tolerira. Za koga on to radi?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:47 21.12.2017.

Hm, Bandić izgleda ima dvojnika. Danas je i na Županijskom sudu i u Skupštini. Tamo ga deru radi afere štandovi, koja se povlači dvije godine, a još nije utvrđeno da li su štandovi uopće postojali i bilo što u vezi s njima, ali će se to sve u slijedećih 10 godina sigurno utvrditi. He he, a ovdje on lijepo dere sve nas i gleda kako podijeliti 7.5 milijardi kuna gradskog proračuna nekima koji su mu "ljepši" od drugih, uz naravno kuknjavu kako mu je država uzela 500 milijuna kuna i da nema za ovo, ono, ....... Mi građani Zagreba, sami smo sebi toliko smiješni, da nam više ne trebaju kazališta, opere, baleti, koncerti...... Bandić je takav glumac, da se čak i Charlie Chaplin okreće u grobu od zavisti.

ES
esmeron
12:33 21.12.2017.

Bandić i HDZ. Grobari Zagreba i Hrvatske. Fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije