Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslušajte sage

Metal-bend u kojem tri generacije pjevaju o - Seljačkoj buni

Grupa Sage
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
Autor
Sandra Golemac
17.04.2014.
u 18:00

Bend Sage okupio se lani u rujnu i dosad je snimio četiri pjesme. Najmlađi, 14-godišnji Vlad ima tek 14 godina i već naveliko "razvaljuje" na bubnjevima. Album "Anno Domini 1573" će im u studiju Morrisound na Floridi miksati Jim Morris

Još nije počeo ni govoriti, a već je lupao po kantama i loncima kao pravi bubnjar. Zvučalo je, kažu, dobro. Muzikalno. Sa svega četiri godine upisao se u Rock akademiju. Vlad Vučeta danas završava osmi razred osnovne škole Dragutina Kušlana.

Glavna je “faca” zagrebačkog heavy metal benda Sage u kojem svira bubnjeve i “razvaljuje”, kako bi rekli rokeri, iako mu je tek 14 godina. On je, ističu ostali – kralježnica benda i nedavno je postao najmlađi predstavnik Manic Druma, koji je za njega izradio poseban set bubnjeva od hrastovine “White Beauty”.

Ovom tinejdžeru ne smeta što svira sa 52-godišnjim ocem Enijem Vučetom. Odlično se slažu. – Nadao sam se da će mali svirati gitaru. Jeftinije bih prošao jer bi naslijedio moje – kroza smijeh kaže gitarist Vučeta, otac mladog genija za bubnjevima.

Ostali članovi benda imaju između 24 i 28 godina, Davor Bušljeta je vokal, Branimir Habek gitarist, Marko Karačić basist, a Andrej Božić je za klavijaturama. Najviše se ponose timskim radom i od rujna, kada su počeli skupa “prašiti” heavy metal, postali su pravi prijatelji. Enio i Branimir mogli bi, kažu, po cijeli dan provesti u glazbenoj trgovini buljeći u gitare. Druže se na probama, idu svi skupa u kino, Enio im traži djevojke, a on se uz njih, kaže, osjeća kao mladić.

 

– Znaju nas zezati da smo kao Kelly Family. Stvarno smo se “kliknuli” – dodao je Enio Vučeta, iskusni gitarist poznat iz metal-benda Legija.
Osim što su spojili tri različite generacije, posebnost benda Sage je ta što trenutačno snimaju 12 pjesama na engleskom jeziku i spotove za svaku od njih na temu Seljačke bune.

– Želimo ispričati tu priču o borbi dobra i zla na način na koji to dosad nitko nije napravio. Pjevamo na engleskom jer želimo da i stranci upoznaju našu živopisnu povijest – poručio je Bušljeta. Dosad su snimili četiri pjesme i četiri glazbena spota, a album će im u studiju Morrisound na Floridi miksati Jim Morris pod producentskom palicom poznatog bubnjara Kamelota Caseya Grilla.

– Album će se zvati “Anno Domini 1573” jer je to godina kada je izbila Seljačka buna, ali i godina Enijeva rođenja – šale se svi u bendu.

Komentara 2

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
09:45 18.04.2014.

Sve u znaku vraga :D Wooohoo, najjači su. Dok ovaj mali možda čak niti ne zna što predstavlja taj znak, ovi ostali ne izgledaju baš najinteligentnije.

CA
Cafa
12:06 04.06.2015.

Haha godina Enijeva rođenja 1573.... :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije