Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvo okupljanje

Med, kulen, likere... nudi dvadesetak OPG-ova

Zagreb: Na Trgu bana Jelačića otvorena manifestacija Plavi ceker
Patrik Macek/PIXSELL
30.10.2020.
u 11:23

Proizvođači s oznakom “Plavi ceker” do sutra se predstavljaju na Jelačić-placu

Med, kupinovo vino, kulen, razni likeri i ostali domaći proizvodi mogu se od jučer naći na Trgu bana Jelačića u sklopu prve manifestacije “Plavi ceker”.

Organizira je gradska uprava, a otvorio ju je gradonačelnik Milan Bandić i ujedno uručio potvrde o dodjeli oznake “Plavi ceker” još 13 proizvođača. Riječ je o oznaci Grada Zagreba namijenjenoj označavanju najboljih tradicijskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda s ciljem poticanja malih i srednjih gospodarstava da lakše nađu put do zagrebačkog tržišta. Manifestacija koja traje do sutra još je jedan način da im se pomogne da dođu do kupaca, a na glavnom zagrebačkom trgu okupilo se tako više od dvadeset OPG-ovaca.

– Nadam se da ćemo ih sljedeće godine okupiti u još većem broju i još jednom pokazati svima koliko smo kao grad i država bogati zdravim i kvalitetnim namirnicama – rekao je Bandić. Pročelnik gradskoga Ureda za poljoprivredu Dejan Jaić dodao je da je u tijeku javni poziv za dodjelu oznake, koji traje do sredine prosinca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije