Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJI BROJ INTERVENCIJA

VIDEO Manje poplave diljem Zagreba: 'Ubuduće ćemo plivajući ili luftićem na posao'

Radovi u ulici Donje Prekrižje za vrijeme obilnih kiša pretvaraju se u obilne lokve
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/25
16.11.2019.
u 13:49

- Pa ovo nije normalno, događa se često, svakom malo većom kišnicom - istaknuo je jedan građanin

Velike količine padaline dovele su do manjih poplava diljem Zagreba. Mnogi građani nisu u mogućnosti doći do posla, dok druge brine potencijalna materijalna šteta. Građani tvrde kako su vidjeli bujice vode na području Črnomerca, na cesti prema Markuševcu iz Dubrave kao i u blizini Agronomskog i Šumarskog fakulteta te Tuškanca.

- Ubuduće ćemo plivajući ili luftićem na posao haha. Pa ovo nije normalno, događa se često, svakom malo većom kišnicom. Danas je nemoguće proći čak i višim autom ili kombijem. Ima pola metra vode, na terenu nema nikoga tko bi riješio ovaj problem - kazao je čitatelj o stanju na cesti prema Markuševcu. 

Probleme imaju i stanovnici u blizini Črnomerečkog potoka. 

- Krenula sam odvesti djecu na čuvanje, a prilikom izlaska iz kuće imala sam što vidjeti. Ogromna bujica iz Črnomerečkog potoka poplavila nam je cijelu garažu. Ovo nije prvi put da se tako nešto događa, pa skoro svi susjedi su iskopali jarak ispred kuće kako ne bi ostali bez nje. Svake godine isto, rekla je čitateljica za 24 sata

Manji broj intervencija

Gradski vijećnik Renato Petek objavio je snimku poplave na Črnomercu i naveo kako su upozoravali da bi se to moglo dogoditi. 

- Poplava na Črnomercu! Upozoravali smo da će se Veliki potok izliti kada padne jača kiša. Naime, prilikom uređenja, korita, ugrađen je beton i kamenje koje ubrzava, a ne da kontrolira bujicu vode. - napisao je Petek. 

 

Zagrebački vatrogasci pak navode kako su imali tek desetak intervencija. 

- Imali smo ispumvanje vode i uklanjanje stabla. - kazali su nam iz Vatrogasne postrojbe Zagreb. 

Zagrebačka policija nam je kazala kako su i oni dobili nekoliko dojava i to vezano za prijavu vode na cesti i ispumpavanja vode. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

LA
larala
15:17 16.11.2019.

ništa čudno godine nebrige komunalaca dolaze na naplatu al, bitno da se u hrvatskoj plaća komunalna i vodna naknada koja se troši na tko zna šta, samo ne na ono što bi trebala...i naravno, ljudi neka opet plate sanaciju svojih domova jer odgovornost za poplave nije na gradu i zemlji koja ne izvršava svoje obaveze već na građanima koji uredno plaćaju komunalnu i vodnu naknadu tj. političke uhljebe.

Avatar bujko_veliki
bujko_veliki
14:22 16.11.2019.

Gdje je bandić da to popije? Ili pošmrče?

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:06 16.11.2019.

bravo glasači bandića 👍👍👍👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije